O fetiță de 6 ani, cea mai nouă membră a Mensa: „Sunt interesată de arte, știință, matematică și geografie”. Ce IQ are micuța din „clubul geniilor” / VIDEO

Data publicării:
O fetiță de 6 ani, cea mai nouă membră a Mensa: „Sunt interesată de arte, știință, matematică și geografie”. Ce IQ are micuța din „clubul geniilor” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @Natalya Temnaya
O fetiță de 6 ani, cea mai nouă membră a Mensa: „Sunt interesată de arte, știință, matematică și geografie”. Ce IQ are micuța din „clubul geniilor” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @Natalya Temnaya

O fetiță de șase ani din New Jersey și-a demonstrat inteligența aparte, devenind cel mai recent membru al Mensa, societatea elită dedicată persoanelor cu un IQ ridicat.



Declan Lopez, cu un IQ de 138, a captat atenția prin abilitățile sale impresionante încă de la o vârstă fragedă.

Totul a început într-o călătorie de familie, când Declan, la doar 18 luni, a început să numere și să vorbească în mandarină. Părinții, Meachel și Delano Lopez, au fost uluiți de aceste abilități neobișnuite. Mama fetiței a povestit cu admirație: „Îmi amintesc că stătea în poala mea și a început să numere din senin în chineză. Eu mă întrebam: `Dar cum?!`. Credeam că bolborosea”.

Declan nu se oprește aici - cu un interes diversificat pentru arte, știință, matematică și geografie, micuța geniu aspiră să devină cântăreață sau designer de modă. Părinții ei, recunoscând talentul de excepție al fetei, o învață acasă matematică și citit la nivelul claselor a patra și a cincea după școală.

Citește și 5 copii geniali care au un scor IQ mai mare decât Albert Einstein / FOTO

Fetița este ca o enciclopedie vie

Această micuță uimitoare este ca o enciclopedie vie, capabilă să te învețe despre orice subiect care îi stârnește interesul în momentul respectiv. Cu un entuziasm deosebit, își dorește să cunoască totul despre greutatea atomică a elementelor și să dețină cunoștințe complete despre numere, simboluri și clasificări. Tatăl său adaugă cu mândrie că fiica sa are o sete neînfrânată de cunoaștere.

Mensa, cunoscută drept „clubul geniilor”, reprezintă o societate internațională pentru persoane extrem de inteligente, fondată în 1947. Accesul în această organizație exclusivistă este rezervat doar celor cu un coeficient de inteligență extrem de ridicat.

Declan a demonstrat nivelul său excepțional de inteligență prin obținerea unui scor de 138 în testul de inteligență efectuat în februarie. Acest rezultat remarcabil a deschis ușile către Mensa, iar acum micuța face parte dintr-un grup extrem de select. În Statele Unite, există doar alte 100 de copii de vârsta ei care au privilegiul de a fi membri în această prestigioasă organizație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel