O mamă îi dă o lecție grozavă adolescentului ei care refuză să îndeplinească sarcini „de fete”

Data publicării:
O mamă îi dă o lecție grozavă adolescentului ei care refuză să îndeplinească sarcini „de fete” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @yuriyrudy
O mamă îi dă o lecție grozavă adolescentului ei care refuză să îndeplinească sarcini „de fete” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @yuriyrudy

Pe forumul Reddit, o mamă s-a întrebat dacă a fost prea dură cu unul dintre fiii ei, care nu mai voia să facă treburile casnice pentru că le considera „treburi de fete”



Fiecare familie își organizează viața de zi cu zi și întreținerea căminului în felul său. Unii părinți le cer copiilor doar să pună sau să curețe masa, în timp ce alții le solicită să se implice activ în curățenie.

Pe Reddit, o mamă singură, în vârstă de 41 de ani, originară din America, locuind cu cei trei băieți ai săi - gemeni de 12 ani și un copil de 10 ani - a povestit că oferă fiecăruia dintre copii 10 dolari pe zi pentru a-și îndeplini treburile casnice.

„Acest sistem funcționează perfect”, scrie ea, potrivit parents.fr. Băieții au respectat mereu regula, dar recent, unul dintre gemeni s-a răzvrătit împotriva acestei metode.

Într-o zi, după ce a măturat scările, s-a întâlnit cu un prieten pentru a juca un joc video. Prietenul său i-a spus: „din fericire, părinții mei nu mă pun să fac treburi de fată.” Băiatul i-a repetat mamei sale această frază, iar ea i-a explicat că treburile casnice nu sunt specifice unui gen și că fiecare familie funcționează diferit, dar în familia lor, toată lumea contribuie.

Cu toate acestea, timp de trei zile după discuție, fiul ei a refuzat să-și facă treburile „de fetiță”. Așa că, în ziua plății, cei doi frați care și-au făcut treburile au primit câte 50 de dolari fiecare, iar băiatul „rebel” a primit doar 20 de dolari, corespunzător celor două zile în care a muncit. El a considerat acest lucru o nedreptate.

Tatăl își apără fiul!

Așa că a decis să-și sune tatăl... care i-a luat partea!

„Fostul meu soț m-a sunat să-mi spună că am greșit dacă i-am dat doar 20 de dolari. Că trebuia să-mi imaginez cum se simțea văzându-și frații primind mai mult decât el. I-am explicat că ceilalți fii ai noștri și-au făcut treburile timp de 5 zile, așa că au fost recompensați pe măsură”, a explicat mama.

Ea a spus că soțul ei i-a repetat că este „insensibilă” și că „îl umilește” pe fiul lor.

Mama a apelat la utilizatorii Reddit pentru a afla dacă a greșit acționând astfel.

Fără prea mare surpriză, aceștia au susținut-o, considerând că 10 dolari pe zi sunt o recompensă destul de mare pentru copii, chiar și pentru adolescenți.

„În lumea reală, dacă nu îți faci treaba, nu ești plătit. Aș dori totuși să subliniez că 10 dolari pe zi este destul de generos”, a scris un utilizator.

„10 dolari pe zi sunt o nebunie pentru vârsta asta”, a adăugat altul.

Cuvântul final îi revine acestei mame: „Motivele sexiste și misogine pentru refuzul de a face sarcini trebuie clar corectate. Te-ai descurcat foarte bine, dragă mamă!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel