O nouă regulă controversată a scos oamenii în stradă: Copiii sub 13 ani au INTERDICȚIE singuri pe străzi, după ora 23:00

Data publicării:
O nouă regulă controversată a scos oamenii în stradă: Copiii sub 13 ani au INTERDICȚIE singuri pe străzi, după ora 23:00 / FOTO: freepik.com @EyeEm
O nouă regulă controversată a scos oamenii în stradă: Copiii sub 13 ani au INTERDICȚIE singuri pe străzi, după ora 23:00 / FOTO: freepik.com @EyeEm

Două orașe importante din sudul Franței, Nisa și Beziers, au impus o nouă reglementare care interzice minorilor sub 13 ani să iasă singuri din casă după ora 23. În cazul în care sunt depistați pe stradă după această oră, vor fi conduși la părinți, care vor primi o amendă de 150 de euro.



Decizia vine în contextul unor incidente violente din vara trecută, când grupuri de minori au fost implicați în acte de vandalizare, inclusiv incendieri de vehicule și distrugeri de proprietăți publice. Primarii ambelor orașe subliniază că măsura este justificată de creșterea infracționalității în rândul tinerilor.

Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, a precizat că aproape jumătate dintre persoanele arestate recent în oraș sunt minori, majoritatea sub 16 ani, notează Știrile PRO TV. „Acest decret este fundamentat și sprijinit de statistici solide”, a afirmat Estrosi, referindu-se la date furnizate de diverse autorități, inclusiv Ministerul de Interne și Poliția Locală.

Mii de oameni au protestat

În contextul unui an cu un număr record de 47 de crime în Marsilia și descoperirea implicării numeroșilor adolescenți în bande de traficanți înarmați, autoritățile din sudul Franței intensifică măsurile de securitate.

Christian Estrosi, primarul orașului Nisa, a apărat regula care interzice minorilor de sub 13 ani să fie pe străzi după ora 23:00 fără supraveghere adultă, menționând că măsura este susținută de instanțele judiciare și necesară pentru aplicarea legii. „Dacă polițiștii nu aplică această decizie, considerăm că este un eșec al autorităților. Voi verifica personal această situație”, a declarat Estrosi.

În orașul Beziers, protestele a aproape 3.000 de locuitori care au contestat această decizie nu au avut impact asupra menținerii regulii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel