O tânără mămică din Sibiu s-a stins din viață la câteva zile după ce a născut o fetiță: „A făcut trei stopuri cardio-respiratorii”

Data publicării:
O tânără mămică din Sibiu s-a stins din viață la câteva zile după ce a născut o fetiță: „A făcut trei stopuri cardio-respiratorii” / FOTO: freepik.com @bokodi
O tânără mămică din Sibiu s-a stins din viață la câteva zile după ce a născut o fetiță: „A făcut trei stopuri cardio-respiratorii” / FOTO: freepik.com @bokodi

Comisia de Etică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu s-a convocat pentru a investiga tragicul deces al unei tinere în vârstă de 32 de ani, survenit la doar 24 de ore după ce fusese externată din spital, conform unui comunicat de presă .



Potrivit comunicatului, proaspăta mămică a murit vineri noaptea, după ce s-a prezentat la spital într-o stare de sănătate extrem de gravă vineri seara. Anterior, aceasta fusese internată și joi în cadrul SCJU Sibiu, dar a fost externată ulterior.

„În legătură cu pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, care a decedat în noaptea de 5 spre 6 aprilie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, transmitem următoarele:

Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie.

Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi.

I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate.

Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă - cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme.

I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical.

Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare.

Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, se arată în comunicatul de presă al SCJU Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel