Părinți: 5 strategii de gestionare a furiei pentru a te ajuta să te calmezi

Data actualizării: | Data publicării:
Părinți: 5 strategii de gestionare a furiei pentru a te ajuta să te calmezi / Photo by Ketut Subiyanto
Părinți: 5 strategii de gestionare a furiei pentru a te ajuta să te calmezi / Photo by Ketut Subiyanto

Să devii părinte este unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume. Dar odată cu acest nou rol vin și responsabilități uriașe, iar uneori poate deveni "prea mult pentru a face față".



Ne pierdem cumpătul din cauza copiilor noștri și mai târziu ajungem să regretăm. Nu numai că se creează un efect negativ asupra copiilor, dar afectează și relația noastră cu ei. Astfel, pentru a avea o relație puternică și sănătoasă cu copilul dumneavoastră, este important să vă controlați problemele de temperament ori de câte ori este posibil. Iată câteva sfaturi:

Punctul de vedere al copilului: Acum că sunteți părinte, este important să luați în considerare și alte perspective înainte de a lua orice măsură. De cele mai multe ori, din cauza stresului cotidian, ignorăm adesea punctul de vedere al copilului nostru și ajungem să țipăm la el.

De la o vârstă fragedă, ei tânjesc după atenție, iar atunci când îi îndepărtezi din cauza muncii tale, se simt ignorați. Încercați să îi ascultați și să îi înțelegeți. Petreceți timp de calitate vizionând filme sau jucându-vă în grădină cu ei. Acest lucru vă va consolida relația cu copilul dumneavoastră.

Fiți calm și răbdător: Este necesar să îți induci calmul și răbdarea în caracterul tău. Dacă veți rămâne neliniștit, atunci responsabilitățile se vor simți ca o povară pentru dumneavoastră. Încercați meditația și yoga. A fi calm și răbdător vă ajută, de asemenea, să vă bucurați de procesul de parenting.

Învățați în loc să strigați: Copiii fac greșeli, dar încercați să nu țipați la ei. Mai degrabă învățați-i despre greșelile pe care le-au făcut. Diferența dintre bine și rău ar trebui explicată politicos, în loc să îi învinovățiți sau să țipați la ei. La o vârstă foarte fragedă, copiii au tendința de a face lucruri fără să înțeleagă distincția dintre corect și nedrept. Iar dacă vă pierdeți cumpătul din această cauză, atunci copilul dumneavoastră ar putea dezvolta o anumită teamă față de dumneavoastră.

Evitați repetarea: Este de înțeles că uneori ne pierdem cumpătul și ajungem să țipăm la copilul nostru. Dar încercați să nu o repetați. Certarea constantă a copilului dvs. poate avea efecte drastice asupra copilului dvs. Gândiți-vă, la ce ați fi putut face pentru a evita acest lucru. Practicați calmul și răbdarea.

Ia-ți un timp liber: Este foarte important să ai grijă de tine. Uneori, faptul că te ocupi de muncă și de creșterea copilului îți poate afecta foarte mult sănătatea mintală. Este necesar să vă acordați timp pentru dumneavoastră, astfel încât responsabilitățile să nu vă împovăreze. De multe ori, ne pierdem cumpătul pentru că ne suprasolicităm, iar copiii noștri devin țintele slăbiciunilor noastre. Așadar, acordați-vă puțin timp pentru voi înșivă. Urmăriți-vă filmele preferate, ieșiți la plimbare în parcuri și faceți o vacanță pentru voi înșivă pentru a rămâne pozitivi și plini de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Parintisipitici Team | Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: calmare parinti sfaturi





DC Media Group Audience
pixel