Părinții află ultimii despre infracțiunile copiilor lor. Comunicare zero acasă, după școală

Data publicării:
Părinții află ultimii despre infracțiunile copiilor lor. Comunicare zero acasă, după școală / FOTO: freepik.com @sherry
EXCLUSIV
Părinții află ultimii despre infracțiunile copiilor lor. Comunicare zero acasă, după școală / FOTO: freepik.com @sherry

Comisarul-șef Nae Gabriel a fost invitat la Culisele Justiției de la DC News TV, unde a abordat subiecte precum infracțiunile comise de elevi și cum se ajunge în astfel de situații chiar fără știința părinților lor.



„Ce faceți cu cazul elevului care a dat cu spray? Mai mulți colegi au ajuns la spital, are dosar penal. Ce faceți în aceste cazuri mai grave – sau cazul elevului care și-a înjunghiat profesoara la un liceu din Capitală? Imediat după aceste incidente se iau anumite măsuri?”, a întrebat jurnalista Laura Duță, moderatoarea emisiunii.

„Desfășurăm activități atât reactive, cât și preventive. În cazurile de față, în funcție de natura sesizării intervenim cu partenerii noștri instituționali în funcție de ce s-a întâmplat acolo.

Că e violență, că e răspundere penală, explicăm elevilor ce înseamnă acțiunile lor, dar și cum să reacționeze atunci când poate colegul de lângă ei este într-o stare de pericol, reacționează violent ori – fiind într-un anturaj – are un comportament deviant, lucru care nu este cunoscut  nici de unitatea de învățământ, dar nici de familie, acasă”, a explicat comisarul-șef.

Citește mai multe informații pe DCNews TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel