Părinții, despre cele mai deranjante 3 lucruri pe care le fac bunicii: „Întreaga judecată este oribilă!”

Data publicării:
Părinții, despre cele mai deranjante 3 lucruri pe care le fac bunicii: „Întreaga judecată este oribilă!” / FOTO: freepik.com @elemmyka
Părinții, despre cele mai deranjante 3 lucruri pe care le fac bunicii: „Întreaga judecată este oribilă!” / FOTO: freepik.com @elemmyka

Bunicii se confruntă adesea cu provocarea unui nou rol în care uneori tind să se implice puțin prea mult. 



Judecățile și comentariile nepoliticoase pot deranja tinerii părinți. Le poate fi dificil să-și găsească locul și să înțeleagă ce doresc propriii lor copii să stabilească ca echilibru în viața lor de părinți.

După cum notează HuffPost, bunicii, copleșiți de emoțiile lor și de dorința de a se implica în viața nepoților, pot ajunge să facă greșeli.

Părinții au discutat cu mass-media despre ceea ce li s-a părut cel mai deranjant la părinții lor care deveniseră bunici.

Citește și Acesta este sentimentul resimțit de jumătate dintre bunici, conform unui studiu

Nu acceptă numele pe care părinții l-au ales pentru copil

„Mamei mele nu-i place numele fiului meu (Elijah), așa că a refuzat să-i spună așa. În schimb, îl numea `acest băiețel` sau `acest copil mic`, de parcă nu ar avea niciun nume”, a spus o mămică.

Alegerea numelui unui copil este o decizie foarte personală. Cu toate acestea, numele copilului este adesea ținta criticilor și judecăților nepotrivite din partea altora.

„Mătușii mele nu i-a plăcut numele pe care l-am ales pentru fiul meu cel mare (Zachary), așa că a decis să-l numească Joshua”, a spus o altă mamă.

Se supără că nu sunt prezenți la naștere

„Cu al doilea copil, mi s-a rupt apa la 32 de săptămâni și am fost țintuită la pat în spital până la 34 de săptămâni. Știind că fiica mea va fi prematură și cel mai probabil dusă direct la unitatea de neonatologie, eu și soțul meu am decis să rămânem singuri. În spital, am fi anunțat familia când am fi știut că este stabilă și gata să primească vizitatori”, povestește o tânără mamă, descriind nașterea ei dificilă.

Atunci, familia ei a criticat-o pentru că nu i-a permis să participe la naștere: „Am trimis un SMS familiei pentru a o anunța că s-a născut și că este sănătoasă. Mama m-a sunat imediat, furioasă că nu a fost prezentă la naștere. I-am explicat că aveam nevoie de sprijin și că nu eram siguri de starea de sănătate a bebelușului, dar ea a considerat că nașterea ar fi trebuit să fie despre ea. Până în ziua în care a murit, a crezut că i-am făcut o mare nedreptate.”

Modul în care o viitoare mamă alege să nască – de la locație, la metoda naturală sau cezariană, până la alegerea persoanelor prezente – este foarte personal. Din nou, tinerii părinți se confruntă adesea cu întrebări și comentarii intruzive despre alegerile lor.

Vezi și Ce ar trebui să le spui bunicilor măcar o dată în viață?

Susțin că familia nu era prea pregătită pentru un alt copil

În timpul celei de-a treia sarcini (micuța s-a născută moartă), soacra mea a spus că a fost surprinsă că sunt din nou însărcinată, „având în vedere situația noastră financiară”.

„Întreaga judecată a fost oribilă”, a mărturisit o tânără mamă.

Subiectul celebrelor „condiții îndeplinite” pentru a avea un copil este sensibil. Unii cred că este nevoie de timp, în timp ce alții cred că este necesar să aveți stabilitate financiară sau o carieră împlinită. Alții cred că viitorii părinți nu sunt niciodată pregătiți pentru a fi părinte și că toată lumea se adaptează pe măsură ce înaintează în viață.

Oricum ai privi lucrurile, bunicii beneficiază de o experiență înrădăcinată într-o epocă cu norme sociale și realități financiare diferite. De multe ori, ei pot fi tentați să-și dea cu părerea pe acest subiect, în timp ce părinții încearcă să trăiască această experiență în condițiile care le sunt potrivite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel