Părinții unui elev de 6 ani o acuză pe învățătoare că l-a agresat pe copil: „A fost lovit cu indicatorul și strâns puternic de obraji”. Directorul: „El a căzut cu capul în bățul doamnei”

Data publicării:
Părinții unui elev de 6 ani o acuză pe învățătoare că l-a agresat pe copil: „A fost lovit cu indicatorul și strâns puternic de obraji”. Directorul: „El a căzut cu capul în bățul doamnei” / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media
Părinții unui elev de 6 ani o acuză pe învățătoare că l-a agresat pe copil: „A fost lovit cu indicatorul și strâns puternic de obraji”. Directorul: „El a căzut cu capul în bățul doamnei” / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media

Părinţii unui elev de doar 6 ani au făcut acuzaţii grave împotriva unei învăţătoare dintr-o școală din Timișoara.



Potrivit acestora, micuţul ar fi fost supus unor agresiuni fizice şi psihice de către învățătoarea sa. Situaţia a fost confirmată şi de către un psiholog, care a atestat că micuțul a suferit traume în urma experienţelor la şcoală.

Părinţii, consternaţi de starea copilului lor, au decis să îl transfere la o altă unitate de învăţământ şi au depus o plângere la poliţie. Conform relatărilor acestora la Observator, micuţul ar fi fost lovit cu un indicator de către învăţătoare şi strâns cu putere de obraji în mai multe rânduri, sub pretextul că nu ar fi avut aceleaşi performanţe în citire sau colorat ca şi ceilalţi colegi.

Doar atunci când comportamentul copilului a început să se schimbe, părinţii au început propriile lor investigaţii, descoperind abuzurile la care era supus micuţul la şcoală. După o confruntare tensionată cu învăţătoarea, aceasta a negat iniţial acuzaţiile, dar a recunoscut ulterior că l-a tratat aspru verbal şi că i-a adresat copilului remarci nepotrivite de mai multe ori.

ISJ-ul s-a sesizat în urma acestor acuzaţii, demarând o anchetă pentru a clarifica situaţia şi a lua măsurile necesare în cazul învăţătoarei respective.

Director: „Copilul a căzut cu capul în bățul doamnei învățătoare”

Directorul şcolii din Timişoara a făcut publice rezultatele anchetei interne desfășurate în urma acuzațiilor de agresiune aduse împotriva învățătoarei. Concluziile anchetei interne indică faptul că micuțul ar fi căzut cu capul în bățul învățătoarei.

Cu toate acestea, ancheta continuă, deoarece IPJ Timiș a fost sesizat în acest caz. Autoritățile desfășoară o investigație proprie pentru a clarifica întregul context și pentru a lua măsurile corespunzătoare în funcție de rezultatele acesteia.

În plus, un raport psihologic efectuat în urma incidentului confirmă că micuțul a fost traumatizat și că a necesitat terapie pentru a face față experienței traumatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel