Premieră! „Cele zece porunci”, afișate în toate clasele din școlile de stat: „De la grădinițe la universități!” Cine a luat această decizie

Data publicării:
Premieră! „Cele zece porunci”, afișate în toate clasele din școlile de stat: „De la grădinițe la universități!” Statul care a luat această decizie / FOTO: freepik.com @hryshchyshen
Premieră! „Cele zece porunci”, afișate în toate clasele din școlile de stat: „De la grădinițe la universități!” Statul care a luat această decizie / FOTO: freepik.com @hryshchyshen

Este pentru prima dată când o astfel de inițiativă devine lege.Autoritățile din Louisiana au decis, miercuri, ca în toate sălile de clasă din acest stat conservator din sudul Statelor Unite să fie afișate cele „Zece Porunci”, ceea ce a reaprins dezbaterea privind separarea bisericii de stat, informează AFP, citat de Știrile PRO TV.

Guvernatorul republican al statului Louisiana, Jeff Landry, a semnat o lege care impune ca, începând de anul viitor, „Cele Zece Porunci” să fie afișate în toate școlile publice finanțate de stat, de la grădinițe până la universități.

Este pentru prima dată când o astfel de inițiativă devine lege

Legea specifică faptul că „Cele Zece Porunci” trebuie să fie afișate pe postere sau într-un cadru suficient de mare și cu un font adecvat pentru a fi ușor de citit.

ACLU, o importantă organizație americană pentru libertăți civile, a anunțat imediat că va contesta legea în instanță.

„Legea încalcă separația dintre biserică și stat și este în mod clar neconstituțională”, a declarat organizația într-un comunicat.

Primul amendament al Constituției SUA interzice instituirea unei religii naționale sau favorizarea uneia în detrimentul alteia.

Deși și alte state conservatoare din sudul SUA au încercat să adopte măsuri similare, este pentru prima dată când o astfel de inițiativă devine lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel