Problemele și prioritățile educației în viziunea părinților. Eugen Ilea: „Fără o salarizare adecvată nu putem vorbi de o educație de calitate” / VIDEO

Data publicării:
Problemele și prioritățile educației în viziunea părinților. Eugen Ilea „Fără o salarizare adecvată nu putem vorbi de o educație de calitate” / FOTO: freepik.com@vh-studio
EXCLUSIV
Problemele și prioritățile educației în viziunea părinților. Eugen Ilea „Fără o salarizare adecvată nu putem vorbi de o educație de calitate” / FOTO: freepik.com@vh-studio

În ediția de luni, 27 mai, de la DC Edu, a fost prezent Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Părinților - București.



Acesta a vorbit despre problemele și prioritățile educației în viziunea părinților.

„În primul rând, ar trebui să ne gândim că avem o nouă lege a educației intrată în vigoare anul trecut, dar care nu funcționează așa cum ar trebui. Obiectivele pentru părinți în perioada următoare sunt cele două examene principale pentru copiii noștri, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Evaluarea Națională reprezintă trecerea dintr-un sistem educațional de gimnaziu la cel liceal și urmarea unui parcurs educațional așa cum și-ar alege și și-ar dori copiii noștri. E o problemă legată de Evaluarea Națională, întrucât vor avea și vor rămâne foarte puține locuri neocupate, pentru că avem înscrieri la Evaluarea Națională peste numărul de locuri.

La nivelul Camerei Deputaților, Senatului, la nivelul politicului s-a decis ca acest lucru (n.r noua lege) să se implementeze în noua lege. N-am agreat pentru că așa cum observăm în ultima perioadă acel fenomen al meditațiilor a luat amploare și prin introducerea acelui examen organizat de către colegiile naționale, dar extinse acum la tot ceea ce înseamnă sistem liceal, va duce la o insularizare și o dezvoltare tot mai acerbă a meditațiilor. Acesta a fost motivul pentru care noi am încercat să nu se implementeze un astfel de articol în noua lege”, a spus Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Părinților - București.

Eugen Ilea a vorbit și despre salariile profesorilor. „Dacă le luăm pe bucățele, s-ar putea să constatăm că nu este chiar așa scăderea calității legată de salarizare. Dacă ne uităm în urmă cu 5-6 ani, salariile cadrelor didactice nu erau cele care sunt în ziua de astăzi. Au crescut semnificativ. Cu siguranță avem nevoie de o salarizare adecvată a cadrelor didactice, dar ca să poți gestiona cum trebuie această finanțare trebuie să te lupți cu cei 6% conform Constituției pentru educație să-i vedem prevăzuți în bugetul național.

Suntem alături de cadrele didactice ori de câte ori au cerințe de acest gen, fără o salarizare adecvată nu putem vorbi de o educație de calitate”, a spus președintele Federației Naționale a Părinților - București.

Citește și Rolul sindicatelor în educație. Prof. Cornelia Popa Stavri: „Din 1990 până în prezent, sindicatele au obținut pentru profesori și personalul auxiliar o serie întreagă de drepturi” / VIDEO

Acest subiect, dar și alte teme importante dezbătute pe larg puteți urmări în videoul de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel