Programul Centenar Junior: Guvernul oferă sprijin financiar pentru copii

Data publicării:
Programul Centenar Junior: Guvernul oferă sprijin financiar pentru copii / FOTO: freepik.com @stokkurs
Programul Centenar Junior: Guvernul oferă sprijin financiar pentru copii / FOTO: freepik.com @stokkurs

Ei bine, iată o veste minunată pentru părinți și copii! Guvernul oferă sprijin financiar prin programul Junior Centenar. Acest program a fost lansat în 2019 și oferă tinerilor o oportunitate de economisire pe termen lung.



Ce presupune acest program? După ce copilul împlinește 18 ani, poate beneficia de banii strânși într-un cont deschis automat de către stat la Trezoreria Sectorului, informează DCNews.ro. Există o condiție simplă: părinții trebuie să depună lunar cel puțin 100 de lei în acest cont.

Cum funcționează? Un cont este deschis automat la Trezoreria Statului, legat de CNP-ul fiecărui minor. Dacă părintele, bunicul sau alt apropiat al copilului depune cel puțin 1.200 de lei pe an (adică 100 de lei pe lună), la sfârșitul anului, statul adaugă în cont o primă de 600 de lei și o dobândă de 3% din soldul contului.

Unde se pot depune acești bani? Află toate detaliile pe DCNews.ro!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel