Sfaturi pentru a avea răbdare, răbdare și mai multă răbdare! A țipa sau a lăsa furia să se reverse peste copilul tău îți va aduce doar probleme

Data publicării:
Sfaturi pentru a avea răbdare, răbdare și mai multă răbdare! A țipa sau a lăsa furia să se reverse peste copilul tău îți va aduce doar probleme / FOTO: freepik.com @YuriArcursPeopleimages
Sfaturi pentru a avea răbdare, răbdare și mai multă răbdare! A țipa sau a lăsa furia să se reverse peste copilul tău îți va aduce doar probleme / FOTO: freepik.com @YuriArcursPeopleimages

Înainte de a-ți pierde controlul cu copilul, este esențial să-ți amintești că răbdarea poate fi aliatul tău cel mai de încredere. Închide ochii pentru un moment și respiră adânc. 



Sunt momente când copilul tău scoate la iveală cele mai rele emoții din tine, calmează-te, recită în cap iar și iar: răbdare, răbdare și mai multă răbdare!

A țipa sau a lăsa furia să se reverse peste copilul tău îți va aduce doar trei probleme:

Te vei simți epuizat;

Mintea ta o va lua razna;

Te vei simți vinovat pentru că îți tratezi rău copilul.

Cum să nu țipi?

Mai presus de toate, nu-ți pierde răbdarea și nu uita că atitudinea ta și relațiile de familie din casa ta sunt un exemplu pentru copilul tău.

Dacă simți că îți vei pierde mintea când copilul tău face ceva nepotrivit...

Urmează aceste recomandări

Acționează cu fermitate, fără a țipa: Atunci când comportamentul copilului te deranjează, oprește acțiunea fără a izbucni în țipete. Abordarea calmă poate avea un impact mai pozitiv.

Calmează-te înainte de a acționa: Dacă simți că furia te copleșește, cel mai bine este să îți iei un moment pentru a te liniști. Lasă copilul într-un loc sigur și revino când poți aborda situația cu calm.

Respiră profund pentru eliberare: Ia o pauză și respiră adânc. Eliberează tensiunea prin respirație controlată, inspirând și expirând în ritmul care te ajută să-ți reglezi starea emoțională.

Recâștigă controlul: Odată ce ești calm, preia controlul asupra situației. Gândește-te la soluții constructive și la moduri de a îmbunătăți comportamentul copilului.

Comunicare deschisă: Vorbește cu copilul despre ceea ce s-a întâmplat. Arată-i că acțiunile lui te-au afectat, exprimându-ți emoțiile fără a-ți pierde controlul. Este important să stabilești limite clare, astfel încât copilul să înțeleagă consecințele acțiunilor sale.

Amintește-ți că, indiferent de greșeala copilului, evită să explodezi. Izbucnirile nu contribuie la educare și pot îndepărta relația cu copilul. Arată-ți nemulțumirea într-un mod controlat și stabilește limite clare, menținând o comunicare deschisă pentru o relație sănătoasă. Dacă răbdarea ta este pusă la încercare, găsește modalități constructive de a te calma, evitând orice formă de violență fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel