Sfaturi practice pentru alăptare pe timp de vara

Data publicării:
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels

Sfaturi practice pentru alăptarea vara: pentru a te apăra de căldură, profită la maximum de această experiență, chiar și atunci când este cald.



Odată cu sosirea verii temperaturile cresc, dar solicitările bebelușului sunt mereu aceleași, iar uneori este cu adevărat enervant și complicat să alăptați în cele mai calde ore. Așa că, pentru a continua să te bucuri de acest moment special și intim alături de micuțul tău fără a suferi de transpirație excesivă, trebuie doar să urmezi aceste sfaturi pentru alăptare pe timp de vară.

Transpirați în timpul alăptării, ce să faceți?

Bea multă apă pe tot parcursul zilei. Înainte de hrănire, pregătește o sticlă cu apă sau suc de fructe pe care să-l ții la îndemână, astfel încât să nu fii nevoit să te trezești să bei în timp ce ai copilul la sân.

Amintiți-vă că este extrem de important să beți cel puțin doi litri de apă pe zi pe vreme caldă și mai ales dacă alăptați deoarece apa este esențială pentru producerea laptelui.

Dacă sunteți în vacanță, profitați de ocazie să alăptați în locuri diferite decât de obicei și redescoperiți utilitatea și naturalețea alăptării în aer liber: de exemplu, puteți experimenta senzația de a da lapte bebelușului pe o lunca de munte sau pe malul mării.

O atenție deosebită la îmbrăcăminte: atât în ​​momentul hrănirii, cât și în cele mai calde ore ale zilei, sunt de preferat haine confortabile. Poartă sutiene ușoare, chiar mai bine dacă sunt cele de alăptare, care se deschid datorită cârligelor duble. Iar pentru bebeluș, un body din bumbac cu mâneci scurte ar putea fi piesa vestimentară ideală, deoarece îndeplinește funcția de a usca transpirația și de a evita curenții de aer.

Înainte de hrănire, încercați să beți ceva cald, cum ar fi ceaiul din plante. În acest fel transpirația va fi favorizată și temperatura corpului va fi scăzută.

În zilele mai calde, copilul dumneavoastră poate dori să se lipească mai des pentru a bea și a se hidrata. Sunt preferate hrăniri mai scurte, dar frecvente. Primul lapte este mai lichid și îi permite să reînnoiască ceea ce a pierdut cu căldură și transpirație.

Amintiți-vă că, în cazuri normale, prin urmare, nu este necesară suplimentarea alăptării cu apă sau alte băuturi.

Poziția pentru alăptare este, de asemenea, foarte importantă, ceea ce poate fi uneori extrem de enervant în orele cele mai fierbinți. De exemplu, poți încerca să stai întins pe o parte pe pat, așezând copilul în fața ta la nivelul sânilor. În acest fel vei limita contactul piele pe piele care ar putea crește senzația de căldură, fară a pierde contactul vizual cu bebelușul tău.

Dacă alăptați în aer liber, alegeți un loc umbrit, unde să vă simțiți în largul vostru departe de ochii străinilor și unde să găsiți o poziție confortabilă și relaxată.

Nu ieși în orele cele mai fierbinți, iar dacă chiar trebuie să ieși, adu mereu cu tine o pălărie și o umbrelă pentru a proteja copilul. 

Dacă ai aer condiționat, folosește-l, dar cu responsabilitate și respectând reguli importante: temperatura ideală la care ar trebui setat termostatul să fie în jur de 25 de grade și nu mai jos, iar jetul să nu fie îndreptat către copil sau către tine, deoarece ar putea provoca cu ușurință răceli și dureri de gât.

Când alăptezi acasă, găsește un loc răcoros în casă unde să te așezi confortabil în fiecare zi pentru a-ți atașa micuțul. Un loc nu este la fel de bun ca altul pentru că în unele colțuri ale casei este mai răcoare, iar o cameră poate fi mai ventilată și mai puțin expusă la soare decât celelalte.

Pentru a menține noaptea răcoroasă chiar și în timpul zilei, închideți ferestrele de îndată ce soarele răsare și aerisește camera pentru o lungă perioadă de timp seara.

Bea cel puțin doi litri de apă și ceaiuri de plante rehidratante, purtați haine proaspete din fibre naturale și faceți dușuri frecvente cu apă caldă.

Schimbați-i des poziția bebelușului, deoarece contactul piele cu piele îl face să transpire și mai mult.

Alimentația corectă în timpul verii dacă alăptați

 Este important să consumați fructele și legumele de sezon, preferându-le pe cele cu un conținut mai mare de apă.

Bea cel puțin doi litri de apă pe zi și evită alimentele grele, prăjite, excesiv de elaborate, preferând carnea albă, peștele, pastele reci și salatele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi
Tagurile articolului: alapatre alimentatie caldura





pixel