Simulare BAC 2024. Luni, proba de limba română. Calendarul complet

Data publicării:

Începând de astăzi, se desfășoară simularea examenului național de Bacalaureat, cu prima probă scrisă de Limba și Literatura Română conform calendarului stabilit de Ministerul Educației.



Marți este programată proba scrisă obligatorie a profilului, iar miercuri este rândul probei scrise la alegere a profilului sau specializării.

Elevii din minoritățile naționale vor susține proba scrisă de limba și literatura maternă pe data de 7 martie.

Rezultatele vor fi anunțate pe 15 martie.

Timpul alocat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de trei ore

Probele încep la ora 9:00, moment în care subiectele sunt distribuite în fiecare sală.

Elevii au acces în săli până la ora 8:30.

Timpul alocat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de trei ore, începând de la momentul încheierii distribuirii subiectelor.

La prima probă susținută, elevii primesc coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, iar rezultatele vor fi comunicate ulterior pe baza acestor coduri.

Rezultatele, comunicate anonimizat, folosind codurile individuale

Subiectele sunt create conform conținutului și competențelor specificate în programe.

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din simularea examenelor naționale sunt publicate zilnic la ora 15:00.

Scopul simulării este de a familiariza elevii cu cerințele unui examen real și de a optimiza rezultatele la finalul studiilor liceale.

Rezultatele sunt comunicate anonimizat, folosind codurile individuale.

Rezultatele simulării sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri în clasă, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, pentru a îmbunătăți performanțele școlare în perspectiva examenelor de vară.

Rezultatele simulării nu sunt contestabile și nu sunt trecute în catalog, însă în cazuri excepționale, acestea pot fi consemnate la cerere, prin depunerea unei solicitări scrise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel