Sirop de tuse pentru copii mortal de la Johnson&Johnson. Avertizarea OMS

Data publicării:
Sirop de tuse pentru copii mortal de la Johnson&Johnson. Avertizarea OMS / FOTO: freepik.com @kuprevich
Sirop de tuse pentru copii mortal de la Johnson&Johnson. Avertizarea OMS / FOTO: freepik.com @kuprevich

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că intenționează să extindă avertizarea privind siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson, după ce a fost identificat într-un lot din Nigeria săptămâna trecută, a informat vineri Reuters.



Luni, Autoritățile de reglementare a medicamentelor din Tanzania și Rwanda au decis retragerea unui lot de sirop de tuse pentru copii Benylin ca măsură de precauție, în urma anunțului autorităților din Nigeria privind nivelurile ridicate de toxicitate în acest produs pediatric.

Testele de laborator efectuate de autoritatea nigeriană de reglementare a medicamentelor au identificat concentrații ridicate de dietilen glicol în siropul de tuse, o substanță toxică asociată anterior cu decesul a zeci de copii în Gambia, Uzbekistan, Indonezia și Camerun începând cu anul 2022, potrivit Agerpres.

Companiile au refuzat să comenteze momentan această situație

Lotul retras a fost produs de J&J în Africa de Sud în mai 2021, iar în prezent marca de sirop pediatric Benylin este deținută de compania americană Kenvue, care s-a separat de grupul J&J acum un an. Ambele companii au refuzat să comenteze momentan această situație. Kenvue a anunțat că efectuează o evaluare proprie a situației și a contactat autoritățile sanitare pentru a stabili următoarele pași.

Începând cu anunțul din Nigeria, alte cinci țări africane au retras aceste siropuri de pe rafturi - Rwanda, Kenya, Tanzania, Zimbabwe și Africa de Sud, unde a fost fabricat siropul de tuse.

Africa de Sud a decis să retragă și un lot suplimentar din acest sirop de tuse, folosit și pentru tratarea reacțiilor alergice la copii, precum rinita alergică sezonieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel