Sondaj: Aproape jumătate dintre adolescenţii de la sate nu au fost niciodată în tabără la munte

Data publicării:
Sondaj Aproape jumătate dintre adolescenţii de la sate nu au fost niciodată în tabără la munte / FOTO: freepik.com@MrDm
Sondaj Aproape jumătate dintre adolescenţii de la sate nu au fost niciodată în tabără la munte / FOTO: freepik.com@MrDm

Peste o treime dintre tinerii de la sate au susţinut că nu au fost în concediu cu familia la munte sau la mare.Datele unui sondaj realizat de World Vision Romania, scoate la iveală o realitate cruntă: aproape jumătate dintre adolescenţii din mediul rural afirmă că nu au fost niciodată într-o tabără de vară la munte şi patru din zece spun că nu au făcut niciodată o drumeţie pe munte. Sondajul a fost realizat printre adolescenții de la sate.

Datele mai arată, de asemenea, că mulţi dintre copiii din mediul rural nu au ieşit niciodată din satul lor, afirmă că se simt singuri vara, iar de multe ori preocuparea lor este îngrijirea gospodăriei, potrivit AGERPRES.

Un sfert dintre respondenţi au spus că se simt singuri sau se plictisesc în vacanţa de vară.

Dintre adolescenţii care au fost totuşi într-o tabără de vară, 64% afirmă că au mers în cele organizate prin intermediul Fundaţiei World Vision România, iar 23% au mers în tabără cu şcoala.

În acest context, World Vision lansează campania de strângere de fonduri "Muntele te surprinde. La fel şi viaţa de după liceu", prin care intenţionează să ducă 1.000 de adolescenţi din mediul rural în tabere şi drumeţii pe munte.

Oricine vrea să dăruiască experienţa unei tabere la munte unui adolescent din mediul rural o poate face online, pe https://bit.ly/3rDuluI sau prin SMS la 8864, cu textul SPERANŢA (4 euro/ lună).

Taberele de vară sunt organizate în cadrul programului "Vreau în clasa a 9-a" adresat liceenilor, care a fost implementat încă din 2008 ca răspuns la nevoia adolescenţilor din mediul rural de a-şi continua studiile la liceu. Unul dintre beneficiile oferite elevilor din cadrul programului este posibilitatea de a participa la o tabără de vară anuală, desfăşurată într-o locaţie montană, în perioada iulie - septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Social
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel