Sprijin financiar de 2.000 de lei pentru mame. Condiții

Data publicării:
Sprijin financiar de 2.000 de lei pentru mame. Condiții / FOTO: freepik.com @Emanuelle BERNARDO
Sprijin financiar de 2.000 de lei pentru mame. Condiții / FOTO: freepik.com @Emanuelle BERNARDO

Conform noii ordonanțe de Guvern, mamele ar putea primi 2.000 de lei de la stat.Mamele cu venituri mici și resurse limitate pot beneficia de un ajutor financiar de la stat în valoare de 2.000 de lei, însă sub anumite condiții strict definite.

Acest sprijin financiar va fi disponibil doar pentru mamele care au adus pe lume copii începând cu data de 12 aprilie, iar bebelușul să aibă cel mult trei luni.

Ordonanța stabilește că mamele vor putea solicita acest ajutor până în anul 2027. Fondurile vor fi acordate exclusiv femeilor aflate în situații dificile, cu venituri reduse, și doar celor care au dat naștere copiilor începând cu data menționată anterior, conform informațiilor oferite de Avocatnet.ro. Este important de subliniat că cererile pentru acest ajutor pot fi depuse doar în primele trei luni de la nașterea copilului.

Mamele trebuie să îndeplinească anumite condiții

Conform noilor reglementări, pentru a fi eligibile pentru acest ajutor financiar, mamele trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Acestea includ:

Mamele care au primit o dispoziție scrisă de la primar, confirmându-le dreptul la oricare dintre componentele venitului minim;

Femeile cu dizabilități;

Femeile aflate în situații critice, precum victimele calamităților naturale sau ale violenței domestice;

Femeile aflate în situații de risc;

Femeile care nu dețin act de identitate;

Mamele minore;

Femeile fără cetățenie română, provenind din zone de conflict.

Suma alocată va fi transferată pe suport electronic și va putea fi utilizată pentru achiziționarea de produse de îngrijire și igienă pentru nou-născut, scutece, produse de toaletă și îmbrăcăminte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social

DC Media Group Audience
pixel