Tânăr din Neamț, premiat cu Premiul pentru cel mai bun cercetător în robotică și inteligență artificială din Italia

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la FOX/ Pexels
Fotografie de la FOX/ Pexels

Tânărul cu care ne mândrim și care merită aprecierea noastră se numește Mihai Drăgușanu și este un tânăr cercetător originar din Piatra Neamț, în prezent asistent universitar la Universitatea din Siena, regiunea Toscana.  Mihai Drăgușanu, are 30 de ani și a câștigat prestigiosul premiu ”Most Promising Researcher In Robotics and Artificial Intelligence” şi 20.000 de euro la evenimentul RomeCup2024, care s-a desfășurat în capitala Italiei, între 20 și 22 martie.

La concurs au participat peste 250 de candidați, evaluați de un juriu format din academicieni și reprezentanți ai lumii tehnico-științifice italiene, potrivit Rador.

Proiectul său se bazează pe o fuziune între robotică și inteligență artificială, promițând să revoluționeze modul în care se abordează recuperarea medicală: un costum exoscheletic modular destinat reabilitării pacienților afectați de ictus, probleme de motricitate sau distrofie musculară.

1. Fotografie... (mihai-dragusanu_65375100.jpg)

Foto: Facebook, Mihai Drăgușanu

"Dispozitivul este un costum robotizat care utilizează inteligența artificială pentru a interpreta intențiile pacientului și a monitoriza starea fizică a membrelor superioare”, a explicat tânărul. Toate informațiile colectate sunt ulterior transmise către Cloud, permițând medicilor să urmărească progresul pacienților în timp real.

"Nu trebuie să ne fie frică de inteligența artificială"

Potrivit unui interviu acordat Agenției de presă RADOR, Mihai Drăgușanu a împărtășit detalii despre testele în curs de desfășurare în Franța și la Siena, demonstrând potențialul global al invenției sale.

Tânărul cercetător român se dovedește a fi nu doar un inovator în domeniul său, ci și un model de urmat, având o viziune optimistă asupra viitorului inteligenței artificiale în piața muncii.

"Nu trebuie să ne fie frică de inteligența artificială, ci să învățăm să o folosim în avantajul nostru”, afirmă el, subliniind importanța educației și formării în acest sens.

Privind spre viitor, Mihai Drăgușanu își exprimă ambiția de a continua cercetările atât în domeniul dispozitivelor medicale, cât și în cel industrial, aspirând la un rol de profesor titular în cadrul Universității din Siena.

Premiul câștigat, în valoare de 20.000 de euro, își va găsi utilitatea în achiziționarea unei mașini specializate pentru persoanele cu dizabilități, evidențiind angajamentul tânărului român față de îmbunătățirea vieții celor în nevoie.

Mihai Drăgușanu este deschis la colaborări în România şi încurajează tinerii să nu-și piardă încrederea în sine și să persevereze în realizarea visurilor lor. El oferă un exemplu concret de succes și dedicație în domeniul tehnologiei avansate, inspirând prin parcursul său impresionant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel