Țara în care nu se mai fac copii: O companie de scutece renunță la produsele pentru copii în favoarea segmentului de adulți

Data publicării:
Țara în care nu se mai fac copii: O companie de scutece renunță la produsele pentru copii în favorea segmentului de adulți / FOTO: freepik.com @irinagost2015
Țara în care nu se mai fac copii: O companie de scutece renunță la produsele pentru copii în favorea segmentului de adulți / FOTO: freepik.com @irinagost2015

Într-o mișcare semnificativă ce reflectă schimbările demografice majore dintr-o țară, un producător de renume de scutece a anunțat că va pune capăt producției pentru bebeluși, orientându-se în schimb către segmentul de scutece pentru adulți. 



Această schimbare strategică vine în contextul în care populația Japoniei îmbătrânește tot mai mult, informează spotmedia.ro.

Compania Oji Holdings a confirmat că își va opri producția de scutece pentru copii începând din luna septembrie, marcând o schimbare semnificativă în activitatea sa comercială.

Această decizie vine pe fondul unei cereri în scădere pentru scutece destinate bebelușilor, cu vânzări care au cunoscut o prăbușire de la aproximativ 700 de milioane de unități în 2001 la doar 400 de milioane în prezent.

O creștere constantă a segmentului de vârstă înaintată

Statistici recente cu privire la populație arată că Japonia se confruntă cu o creștere constantă a segmentului de vârstă înaintată, ceea ce susține tendința de creștere a cererii pentru scutece destinate adulților.

Acest lucru este confirmat și de faptul că vânzările de scutece pentru adulți au depășit pe cele pentru copii în Japonia cu mai bine de un deceniu.

Această schimbare în producție reflectă necesitatea adaptării la schimbările demografice profunde din Japonia și sugerează o recalibrare a strategiilor comerciale pentru a se potrivi noilor cerințe ale pieței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel