Trădată de soțul ei în timpul sarcinii: ”Chiar nu știu ce să fac. În timp ce eu sufeream, el a început o relație cu o altă femeie”

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels

Nu există baghete sau o formulă magică care să permită cuplurilor să rezolve o criză profundă, dar dacă există încă dragoste între parteneri și ambii își doresc puternic să salveze relația, aceast lucru poate fi realizat.



”Am 40 de ani, căsătorită de 10 ani și am aflat în urmă cu o lună că soțul meu m-a înșelat în ultimele 10 luni. Mi-a luat 20 de zile să obțin o mărturisire mai mult sau mai puțin completă, reconstituind și încrucișând date, conversații, amintiri și multă insistență. A început în noiembrie, când totul mergea bine, făcusem tratament de reproducere asistată și eram însărcinată pentru a doua oară! După atâta suferință... lunile de sarcină au fost groaznice pentru mine, între hiperemeză, sciatică și oboseală psihică, slăbit 16 kilograme (slăbit!!!). Și în timp ce eu sufeream, el a început o relație cu o femeie căsătorită”, scrie Valeria pe un forum pentru femei.

”Nu voi mai avea încredere niciodată în el pentru că știu că nu merită... chiar nu știu ce să fac, se străduiește să-mi arate că a înțeles greșelile pe care le-a făcut și edispus sa accepte condițiile mele, a mers la un psiholog pentru a obține ajutor pentru a se înțelege mai mult și îmi spune că sincer regretă. Acum nu mă apuc să vorbesc despre asta cu nimeni, nici măcar cu un psiholog și sufăr enorm de ceea ce mi s-a făcut, într-o perioadă atât de delicată a vieții mele, sarcina și al 10-lea an de căsătorie”... continuă femeia.

2. Fotografie... (pexels-vera-arsic-984953-1_98853900.jpg)

 Fotografie de la Vera Arsic/ Pexels

Citește și: Cinci sfaturi pentru a explica divorțul părinților, aprobate de un psiholog pentru copii

Evident că soțul a făcut evident o greșeală, a rupt pactul de fidelitate. În acest context clar vine întrebarea roșie:  merită să i se acorde o nouă șansă și să fie împreună cu soția sa? În astfel de situații îți dorești cu adevărat un bărbat care să se declare gata să fie supus pentru tot restul vieții? Un om care, pentru a-și plăti vina, spune că este dispus să tolereze orice, fără să se opună?

Rezolvarea?

Nu există baghete magice pentru rezolvarea problemei, dar în astfel de cazuri se propune o practică adoptată uneori de psihoterapeuți: luați o foaie de hârtie, împărțiți-o în jumătate și scrieți pe o parte avantajele rămânerii impreună și pe de altă parte dezavantajele. Valabil pentru ambii parteneri.

La sfârșitul exercițiului, priviți cu atenție lista, reflectați asupra ei și vă va ajuta să vă clarificați între voi. De asemenea, întreabă-te dacă la un moment dat ai fi deschisă la iertare. În general, rana pe care ți-a provocat-o soțul infidel va dura cu siguranță timp să se vindece, dar trebuie neapărat să vrei să se întâmple și să faci tot ce poți pentru a ajuta procesul de vindecare.

Vezi și: Unele cupluri se despart după venirea pe lume a unui copil. Preotul Vasile Ioana: Testul de maturitate pentru orice relație. Cum îl trecem

Dacă optează pentru asta, pentru a-ți menține căsnicia, chiar trebuie să renunți la a-i reproșa mereu, trebuie să privești îniante și să contrubui la re-construirea unei noi relații cu soțul tău. Dacă nu poți face asta, cel mai bine este să te desparți pentru că înseamnă că nu mai există afecțiune sau o adevărată voință de a oferi cuplului o altă șansă de a trăi liniștit iar aceste neajunsuri ar face viața un iad pentru amândoi.

3. -imagine fara descriere- (pexels-vera-arsic-984954_55118200.jpg)

 Fotografie de la Vera Arsic/ Pexels

Doar pentru copii?

Rămâne cazul că veți rămâne uniți ca părinți, că amândoi veți fi acolo pentru copilul sau copiii voștri. 

Gândește-te bine: dacă alegi să rămânâi cu el pentru că ești sigură că îl iubești, trebuie să renunți la „a-l face să plătească”. În caz contrar  trebuie să renunți de tot la relație pentru că dacă nu există dragoste și dorință de a fi fericiți împreună, pe lângă faptul că-ți faci propriul rău, riști să rănești și copiii care înțeleg totul și care nu pot fi feriți de lipsa de iubire și de ură dintre mamă și tată, nici chiar dacă sunt foarte mici.

Furia, tensiunea și dragostea dintre părinți sunt menite să-și destabilizaze copiii până la capăt. 

Citește și: Criza de cuplu după nașterea unui copil: care sunt cauzele și cum să o tratăm?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden





DC Media Group Audience
pixel