Un băiețel de 10 ani nu a mai putut îndura umilința: Bullyingul a mai făcut o victimă. Părinții au alertat școala de 20 de ori fără să se ia nicio măsură! / FOTO

Data publicării:
Un băiețel de 10 ani nu a mai putut îndura umilința: Bullyingul a mai făcut o victimă. Părinții au alertat școala de 20 de ori fără să se ia nicio măsură! / FOTO: captură video WTHR
Un băiețel de 10 ani nu a mai putut îndura umilința: Bullyingul a mai făcut o victimă. Părinții au alertat școala de 20 de ori fără să se ia nicio măsură! / FOTO: captură video WTHR

Un copil american și-a luat viața după ce a suferit luni întregi de umilințe din partea colegilor săi de școală. Părinții lui acuză instituția pentru lipsa de reacție. 



Bullyingul a provocat o altă tragedie! Un băiețel în vârstă de 10 ani din Indiana, SUA, și-a pus capăt zilelor pe 5 mai, după ce a fost supus la luni de batjocură și violență din partea colegilor săi, conform declarațiilor familiei sale, notează leparisien.fr. Părinții, care susțin că au atras atenția școlii de 20 de ori, sunt profund indignați.

„L-am ținut în brațe (în seara tragediei)”, a explicat tatăl său, Sam Teusch, într-un interviu acordat canalului local de televiziune WTHR, citat de New York Post. „Am făcut ceea ce niciun tată nu ar trebui să facă vreodată, iar de fiecare dată când închid ochii, îl văd”.

Aproape 200 de persoane au adus un ultim omagiu băiețelului în timpul funeraliilor sale.

SURSA FOTO: captură X @WTHRcom

 

De la violența psihologică la violența fizică

„De la umilințele legate de ochelari, apoi la cele despre dinți, a fost o lungă călătorie”, spune tatăl.

Violența psihologică s-a transformat apoi în violență fizică. „A fost agresat în autobuzul școlar, iar copiii i-au smuls ochelarii și i-au făcut multe alte rele”, adaugă el.

Pe măsură ce abuzurile au escaladat, Sam Teusch a afirmat că a apelat la instituție pentru a interveni.

SURSA FOTO: captură video WTHR

O declarație infirmată de director, care totuși recunoaște că au avut interacțiuni regulate cu familia pe parcursul anului, fără a oferi mai multe detalii din motive de confidențialitate.

La postul de televiziune WPTA, bunica lui Sammy critică politica școlii privind toleranța zero față de hărțuitori, susținând că aceasta nu a fost aplicată. „Oamenii își încredințează copiii școlii, dar acum această încredere este zdruncinată”, spune ea.

Mama băiatului, Nichole, crede că fiul ei și-a luat viața pentru că hărțuirea constantă – în special un incident nespecificat într-o baie cu câteva zile înainte. După aceea i s-a făcut prea frică să meargă la școală.

„Era băiețelul meu. Era copilul meu”, a spus ea pentru WTHR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel