Un copil de doi ani încasează mii de euro pentru tablourile pe care le pictează

Data publicării:
Un copil de doi ani încasează mii de euro pentru tablourile pe care le pictează / FOTO: captură Instagram @laurents.art
Un copil de doi ani încasează mii de euro pentru tablourile pe care le pictează / FOTO: captură Instagram @laurents.art

Un copil mic a devenit o senzație artistică internațională după ce și-a vândut picturile cu cal, pisică și rață către mii de oameni.



Supranumit „Micuțul Picasso”, Laurent Schwarz, în vârstă de doi ani, din Bavaria, câștigă până la 6.500 de euro pe piața internațională datorită lucrărilor sale pline de culoare.

Departe de figurile deformate, mașinile cu trei roți și animalele de fermă, picturile lui Laurent emană profesionalism, având o calitate abstractă demnă de o galerie de artă.

Mândra sa mamă, Lisa Schwarz, de 32 de ani, și-a dat seama de talentul deosebit al micuțului Laurent în timpul unei vacanțe în Tirolul de Sud, Italia, în septembrie anul trecut.

„Era o cameră de pictură în hotel și nu l-am mai putut scoate de acolo”, a povestit ea pentru The Times.

Când s-au întors acasă, Lisa a decis să amenajeze un atelier pentru fiul ei iubitor de pictură, unde acesta a continuat să-și petreacă timpul.

Lucrările de artă au început să apară rapid și din abundență, pe măsură ce Laurent crea pictură după pictură în camera sa dedicată.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laurent Schwarz (@laurents.art)

Picturile sale au stârnit interesul chiar și la cel mai mare târg de artă

Lisa a fost atât de mândră de lucrările fiului ei încât a creat un cont Instagram doar pentru a împărtăși arta lui.

Unul dintre primele tablouri pe care le-a încărcat a fost „The Fingers” - o combinație vibrantă de roșu, galben și albastru, care s-ar potrivi perfect pe un perete de la Tate Modern.

După ce a făcut prima postare publică, Lisa a dezvăluit că „a declanșat un adevărat entuziasm”, iar like-urile și urmăririle au început să crească rapid.

Pagina lui Laurent a strâns peste 28.500 de urmăritori, iar postările sale au adunat până la 400 de comentarii pline de laude pentru talentul său.

Faima rapidă pe rețelele sociale a determinat-o pe Lisa să înceapă să vândă o parte din lucrările fiului ei pe un site numit laurents.art.

Picturile sale acrilice pe pânză au stârnit interesul chiar și la cel mai mare târg de artă din München, ART MUC, în aprilie, fiind vândute cumpărătorilor din diverse colțuri ale lumii, de la Marea Britanie la Bahamas.

„Sunt abstracte”

O galerie de artă din New York a contactat-o pe mama lui Laurent cu o ofertă de a expune lucrările acestuia, primul vernisaj al copilului de doi ani urmând să aibă loc în satul natal, Neubeuern, în august.

Imaginile și fotografiile postate pe rețelele sociale ale lui Laurent îl arată în timp ce își creează operele, folosind diverse instrumente precum perii, role, spatule și chiar degetele sale pentru a da viață picturilor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laurent Schwarz (@laurents.art)

„Sunt abstracte și ceea ce este neobișnuit este modul în care el integrează figuri perceptibile, pe care oamenii le observă adesea și care le face atât de populare”, a spus Lisa, care deține împreună cu soțul ei, Philipp, o firmă de design interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel