Un profesor s-a bătut cu un elev, la un banchet din Teleorman: „I-am spus să plece și să-și vadă de treabă. În schimb, a ridicat pumnii și m-a înjurat”

Data publicării:
Un profesor s-a bătut cu un elev, la un banchet din Teleorman: „I-am spus să plece și să-și vadă de treabă. În schimb, a ridicat pumnii și m-a înjurat” / FOTO: captură video Știrile PRO TV
Un profesor s-a bătut cu un elev, la un banchet din Teleorman: „I-am spus să plece și să-și vadă de treabă. În schimb, a ridicat pumnii și m-a înjurat” / FOTO: captură video Știrile PRO TV

Un profesor și un elev de liceu au fost protagoniștii unei bătăi într-un restaurant din Târgu Măgurele, în timpul banchetului absolvenților de la Colegiul Unirea. 



Incidentul a implicat pe Răzvan Vasile, inspector adjunct al județului Teleorman și profesor de engleză, și un elev neinvitat de la un alt liceu.

„Era vorba despre niște intruși pe care voiam să-i îndepărtez”, explică profesorul Vasile, un cadru didactic respectat, considerat unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din colegiu, notează Știrile PRO TV. Incidentul s-a transformat rapid într-o confruntare fizică, continuând până la o benzinărie din apropiere. Profesorul susține că elevul neinvitat a reacționat violent, încercând să-l lovească după ce acesta i-a cerut să părăsească locul petrecerii.

„I-am spus să plece și să-și vadă de treabă. În schimb, a ridicat pumnii, m-a scuipat și m-a înjurat”, a povestit profesorul Răzvan Vasile. „M-am ferit și am întins mâinile pentru a mă apăra. Atunci au intervenit prietenii lui sau poate elevi de-ai noștri, nu știu exact. L-au calmat, dar el a continuat să mă înjure și a plecat cu o mașină”.

Profesorul a recunoscut că a consumat un pahar sau două de vin în cele cinci-șase ore petrecute la restaurant, dar neagă că alcoolul ar fi avut vreun rol în escaladarea conflictului. A precizat, de asemenea, că nu a vrut să cheme poliția pentru a nu afecta viitorul tânărului implicat.

Codul etic impune profesorilor să evite orice comportament violent și să raporteze situațiile conflictuale, păstrându-și rolul de mediatori indiferent de context.

Multe conflicte izbucnesc la banchetele școlare

Acest incident este doar unul dintre multele conflicte care izbucnesc la banchetele școlare. Recent, două eleve de clasa a opta din Ilfov au ajuns la spital după ce au consumat o supradoză de medicamente la banchet. Elevii de gimnaziu și liceu frecventează astfel de evenimente organizate de firme private, fără supravegherea părinților.

Un alt incident s-a petrecut în Otopeni, unde două fete de liceu au consumat alcool în exces la festivitatea de final de an, după ce un coleg a introdus vodca disimulată într-o sticlă de apă.

Astfel de situații evidențiază riscurile la care sunt expuși tinerii la petrecerile de absolvire, subliniind importanța supravegherii și a responsabilității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel