Un profesor și-a „revoluționat” cursurile: „L-am cumpărat de pe internet cu 50 de euro!” / FOTO

Data publicării:
Un profesor și-a „revoluționat” cursurile: „L-am cumpărat de pe internet cu 50 de euro!” / FOTO: freepik.com @syda_productions
Un profesor și-a „revoluționat” cursurile: „L-am cumpărat de pe internet cu 50 de euro!” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Datorită unei idei simple, dar eficiente, un profesor de economie și-a văzut elevii transformându-se în timpul lecțiilor, câștigând în concentrare și participare.



În cadrul unei emisiuni la France Inter pe 7 aprilie, ministrul Educației Naționale, Nicole Belloubet, a discutat despre implementarea unei „pauze digitale” pentru studenții de gimnaziu.

Conform unei relatări a profesorului de economie și management la Liceul Profesional Pierre Mendès France din Montpellier, Franța, această pauză digitală este deja o practică. El a decis să ia telefoanele elevilor săi pe durata orelor, folosind o metodă care s-a dovedit eficientă.

„Spre marea mea surpriză, studenții au acceptat-o ​​foarte repede”

Într-un interviu acordat Figaro Etudiant, profesorul a explicat: „De câțiva ani observ că elevii întâmpină tot mai multe dificultăți în exprimarea scrisă, lectură și concentrare. Ei sunt mereu cu telefoanele în mână și pierdem mult timp. M-am săturat.”

Hotărât să schimbe această situație, după consultări cu colegii și cercetări pe internet, a descoperit soluția: „dulapul pentru telefonul mobil”, o cutie cu 36 de compartimente pentru telefoane, cumpărată cu 50 de euro.

„Elevii, chiar și cei mai dependenți de telefoane, au acceptat surprinzător de repede. Mulți au venit să-mi spună că este o idee bună”, spune profesorul citat de parents.fr.

Un compartiment pentru fiecare telefon de student

Fiecare compartiment al cutiei este numerotat și destinat unui anumit elev.

„La începutul fiecărei ore, elevii își depozitează telefoanele, setate pe modul avion, în compartimentul corespunzător. Eu fac la fel cu telefonul meu. Apoi închid cutia, care are o fereastră transparentă, și o las pe birou pentru durata întregii ore. Astfel, telefoanele rămân vizibile, ceea ce este esențial pentru a preveni panica. Am revoluționat cursurile”, subliniază Thierry Tourriere.

Impactul acestei măsuri a devenit evident rapid, conform spuselor sale: „La o lună după implementare, am observat o îmbunătățire remarcabilă a concentrării elevilor. Aceștia participă mai activ, sunt mai receptivi la provocări și înțeleg mai bine materialele predate”, conchide el.

SURSA FOTO: captură parents.fr @Linkedin Thierry Tourriere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel