Violența în școli: Ministrul Educației cere sprijinul Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Keira Burton/ Pexels
Fotografie de la Keira Burton/ Pexels

Cazurile de violență în școli sunt din ce în ce mai dese, iar acest lucru nu poate decât să ducă la îngrijorare și la conștientizarea faptului că AVEM NEVOIE  de măsuri urgente pentru a stopa acest fenomen.



Asistenții sociali și psihologii trebuie să se implice în școli

În acest sens, Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a solicitat sprijinul Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie în gestionarea cazurilor grave de violenţă, întrucât consideră că şcolile au nevoie de intervenţia eficientă şi imediată a asistenţilor sociali şi a psihologilor din cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.

Ligia Deca a avut, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Florian Lixandru, o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) Rareş Achiriloaie.

Deca: ”Numai împreună putem câștiga lupta”


"Încă de la începutul mandatului am o colaborare foarte bună cu ANPDCA. Continui să cred că numai împreună putem să câştigăm lupta de combatere a violenţei, putem susţine incluziunea elevilor cu CES şi a copiilor din sistemele de protecţie socială. Am solicitat sprijinul ANPDCA în gestionarea cazurilor grave de violenţă - şcolile au nevoie de intervenţia eficientă şi imediată a asistenţilor sociali şi a psihologilor din DGASPC-uri. L-am asigurat pe domnul preşedinte de susţinerea Ministerului Educaţiei pentru promovarea numărului unic de urgenţă pentru copii, 119. Cred că este important să existe un punct comun şi unic pentru sesizarea abuzurilor şi apreciez efortul de tehnologizare şi îmbunătăţire a acestui serviciu", a scris ministrul Educaţiei pe Facebook.

2. Fotografie... (pexels-mikhail-nilov-7929447_46381900.jpg)

Foto: Mikhail Nilov/ Pexels

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre progresul României privind Garanţia pentru copii.

"Ministerul Educaţiei a depăşit deja ţintele Garanţiei pentru copii în ceea ce priveşte extinderea programului Masă sănătoasă", a mai susţinut ministrul.

Deca a mai spus că au fost înregistrate progrese semnificative privind creşterea numărului de consilieri şcolari, îmbunătăţirea serviciilor de educaţie timpurie şi îmbunătăţirea programului "A doua şansă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel