Acestea sunt cele mai murdare locuri din școli. Ce putem face pentru a-i proteja pe copii de viruși și bacterii?

Data publicării:
Acestea sunt cele mai murdare locuri din școli. Ce putem face pentru a-i proteja pe copii de viruși și bacterii? / FOTO: freepik.com @freepik
Acestea sunt cele mai murdare locuri din școli. Ce putem face pentru a-i proteja pe copii de viruși și bacterii? / FOTO: freepik.com @freepik

Chiar dacă e o provocare să-i ții pe cei mici departe de mizerie și germeni în școală, știi care sunt cele mai infestate locuri? Cu siguranță te-ai întrebat asta. Părinții cu copii școlari înțeleg cât de ușor se pot îmbolnăvi aceștia în mediul școlar.



E important să identificăm zonele cu concentrație ridicată de bacterii și viruși în școli, astfel încât autoritățile să poată interveni.

De exemplu, cu câțiva ani în urmă, s-a pus accentul în special pe băi, care acum sunt printre cele mai curate spații, fiind igienizate frecvent.

Iată cele mai infestate locuri din școli

Clanțe și mânere

Clanțele și mânerele ușilor, precum și cheile, sunt cele mai contaminate obiecte din școli.

Devenind puncte de contact frecvente, acestea atrag germeni și bacterii, ușurând răspândirea bolilor între elevi.

Este important să insistați pe spălarea regulată a mâinilor pentru a preveni aceste infecții.

Zonele de joacă în aer liber

Aceste zone adună murdărie, praf și bacterii, care pot fi apoi aduse în interiorul școlii de către copii.

Este important să intensificați curățenia în aceste spații și să amplasați chiuvete la intrare pentru a reduce răspândirea germeniilor.

Bănci și catedre

Pe lângă viruși și bacterii, pe aceste suprafețe se pot găsi și resturi alimentare și microorganisme, datorită faptului că elevii nu doar scriu, ci și mănâncă și se joacă acolo.

Curățarea regulată și educarea elevilor în privința igienei sunt esențiale.

Balustradele scărilor

Asemenea clanțelor și mânerelor, balustradele sunt atinse frecvent de elevi și au tendința de a aduna praf și murdărie, facilitând răspândirea germenilor.

Însă, de obicei, fac parte din rutina de curățenie a școlii.

Cum putem proteja copiii de cele mai murdare locuri din școli?

Ei bine, pe lângă locurile evidente, există și alte suprafețe care pot fi o sursă majoră de germeni și bacterii, cum ar fi materialele educaționale pe care le împart elevii și obiectele electronice, precum mouse-urile, tastaturile și monitoarele.

Chiar dacă instituțiile de învățământ iau deja multe măsuri pentru a preveni infecțiile și bolile, ce mai putem face pentru a-i proteja pe copii de viruși și bacterii? Ei bine, iată câteva sugestii de la mejorconsalud.as.com.

Încurajați spălatul pe mâini după utilizarea toaletei, suflatul nasului, tusea sau strănutul, strângerea mâinilor sau interacțiunea cu colegii de clasă.

Fiți atenți la igiena pregătirii alimentelor, spălați-vă pe mâini înainte de a găti, clătiți bine ingredientele, gătiți complet alimentele și asigurați-vă că acestea provin din surse sigure.

Întăriți sistemul imunitar al copiilor printr-o dietă sănătoasă și prin activitate fizică regulată.

Asigurați-vă că imunizările copiilor sunt la zi pentru a minimiza riscul de a contracta boli contagioase comune în școli.

Directorii instituțiilor școlare ar trebui să întărească măsurile de curățenie și dezinfectare a zonelor cu trafic intens.

Țineți minte că este imposibil să izolăm complet copiii de toate riscurile prezente în locurile murdare. Prin urmare, ideea nu este să îi împiedicăm să meargă la școală sau să limiteze interacțiunile lor cu mediul școlar, ci mai degrabă să le întărim sistemul imunitar și să luăm măsuri preventive pentru a minimiza riscul de îmbolnăvire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel