Acestea sunt motivele care îi dau durere de cap copilului, potrivit unui studiu al Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC. Cum putem evita

Data publicării:
Acestea sunt motivele care îi dau durere de cap copilului, potrivit unui studiu al Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC. Cum putem evita / FOTO: freepik.com @tsyhun
Acestea sunt motivele care îi dau durere de cap copilului, potrivit unui studiu al Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC. Cum putem evita / FOTO: freepik.com @tsyhun

Institutul Național de Tulburări Neurologice și AVC din Statele Unite a realizat un studiu pentru a identifica obiceiurile care provoacă dureri de cap la o vârstă fragedă.



Durerile de cap sunt o problemă comună în societatea noastră, afectând persoane de toate vârstele și ambele sexe.

Cu toate acestea, este tot mai frecventă exprimarea acestui disconfort și în rândul copiilor. Există o preocupare că, odată cu înaintarea în vârstă, aceste dureri de cap ar putea evolua către migrene.

Institutul Național de Tulburări Neurologice și AVC din Statele Unite a efectuat un studiu pentru a investiga această problemă, analizând factorii care sunt asociați cu durerile de cap și modurile în care acestea pot fi reduse.

Printre alte concluzii, studiul a evidențiat unele obiceiuri întâlnite des în rândul copiilor, care ar trebui să fie monitorizate deoarece pot contribui semnificativ la declanșarea durerilor de cap la această vârstă.

Obiceiurile pe care ar trebui să le modificați sau să le eliminați, conform studiului

SURSA FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Astfel, este important să luați în considerare, dacă micuțul dumneavoastră se plânge de dureri de cap sau chiar dacă nu, dar doriți să le preveniți, acestea sunt obiceiurile pe care ar trebui să le modifice sau să le eliminați conform studiului citat:

Alimentație inadecvată: Consumul de alimente la ore nepotrivite poate fi la fel de dăunător ca și alegerea alimentelor nepotrivite. Este important să evitați consumul excesiv de ciocolată, zahăr, brânză și cârnați, deoarece acestea sunt asociate nu doar cu durerile de cap, ci și cu alte probleme de sănătate.

Timp de odihnă neregulat: Este esențial ca micuții să aibă o rutină stabilă pentru orele de somn și să se odihnească suficient. Recomandările studiului includ timpul optim de somn pentru diferite grupe de vârstă, de la 11-14 ore pentru copiii sub 3 ani, până la 8-10 ore pentru adolescenți.

Stresul din activitățile școlare: Chiar dacă este benefic pentru copii să participe la studii și activități extrașcolare pentru dezvoltarea abilităților și socializare, trebuie să fim atenți la nivelul de stres pe care îl resimt. Este important să reducem presiunea asupra performanțelor academice și să ne asigurăm că nu sunt supuși unor sarcini excesive.

Deshidratare: Consumul adecvat de apă este la fel de important ca și alimentația sănătoasă. În funcție de vârstă și constituție, copiii ar trebui să consume între 4 și 8 pahare de apă pe zi. Hidratarea corectă este esențială, iar apa ar trebui să fie preferată în fața băuturilor dulci.

Problemele de familie: Mediu familial influențează semnificativ starea de spirit a copilului și poate contribui la apariția durerilor de cap. Un mediu lipsit de armonie și respect între membrii familiei poate amplifica stresul și disconfortul emoțional al copiilor. Evitați conflictele constante, certurile și comentariile negative pentru a menține o atmosferă familială sănătoasă și echilibrată.

Există și alte obiceiuri pe care le putem întări pentru a preveni durerile de cap

Pe lângă aspectele evidențiate în studiul Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC, există și alte obiceiuri pe care le putem întări pentru a preveni durerile de cap, cum ar fi: petrecerea mai mult timp în natură, reducerea timpului petrecut în fața ecranelor, adoptarea unor exerciții de relaxare adecvate vârstei și practicarea meditației, printre altele.

În esență, este important să facem pauze treptat din ritmul agitat al vieții noastre, care poate afecta nu doar adulții, ci și copiii noștri, care sunt implicați în ritmul profesional și în obligațiile noastre casnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel