Afirmațiile la care copiii visează să le audă de la părinți, conform unui terapeut: „O să știți ce să faceți și mai ales ce să spuneți!!”

Data publicării:
Afirmațiile la care copiii visează să le audă de la părinți, conform unui terapeut: „O să știți ce să faceți și mai ales ce să spuneți!!” / FOTO: freepik.com @EyeEm
Afirmațiile la care copiii visează să le audă de la părinți, conform unui terapeut: „O să știți ce să faceți și mai ales ce să spuneți!!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Conform terapeutului Jor-El Caraballo, există anumite afirmații simple, dar puternice, pe care tinerii își doresc să le audă de la părinți.



Pe măsură ce copiii cresc și devin adulți, dinamica relațiilor lor cu părinții se modifică.

Uneori într-un mod pozitiv, alteori într-unul negativ...

Într-un articol de pe HuffPost, publicat pe 24 aprilie, mai mulți terapeuți au evidențiat afirmații simple, dar puternice, pe care adulții tineri își doresc să le audă de la părinți.

Primul dintre acestea este „îmi pare rău”. Uneori, unele alegeri au avut un impact negativ asupra stării lor de sănătate mentală. Capacitatea de a primi validare și de a primi scuze din partea părinților ar reprezenta un pas enorm pentru adulții tineri care doresc să întrerupă anumite tipare familiale negative și să își continue viața cu o sănătate mintală îmbunătățită.

Citește și Iată 5 afirmații pe care să NU le spui unui copil furios, potrivit unui psiholog american: „Evitați-le!”

Indiferent de vârstă, copiii apreciază să știe că părinții lor sunt mândri de ei

O modalitate de a lupta împotriva anxietății legate de performanță este să primești validare și încurajare din partea părinților.

A doua frază pe care adulții tineri și-ar dori să o audă este: „sunt mândru de tine”. Indiferent de vârstă, copiii apreciază să știe că părinții lor sunt mândri de ei.

Mulți părinți și-au îndrumat copiii să aspire la mai mult decât aveau ei înșiși, ceea ce poate genera o anumită încredere, dar și anxietate în privința performanței.

Auzul cuvintelor „sunt mândru de ceea ce ai realizat și de cine ești” poate fi o sursă de lumină pentru adulții tineri care se îndoiesc de realizările lor și de poziția lor în viață. Este o confirmare a valorii și a eforturilor depuse.

SURSA FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

„Rolul de părinte nu încetează odată ce copiii devin adulți”


În cele din urmă, a treia afirmație pe care părinții ar trebui să o spună copiilor lor când aceștia sunt adulți este: „sunt aici pentru tine”.

„Rolul de părinte nu se oprește odată ce copiii ating maturitatea. Relația pur și simplu evoluează”, avertizează Jor-El Caraballo, subliniind importanța ca părinții să stabilească limite adecvate, păstrând totuși prezența și îngrijirea activă.

Dacă sunteți părinți ai unor adulți, acum știți ce să faceți... și mai ales ce să spuneți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel