Băiat sau fată? Metoda Ramzi: Află de la prima ecografie ce va fi bebelușul tău

Data publicării:
Fotografie de la Melike Benli/ Pexels
Fotografie de la Melike Benli/ Pexels

În zilele noastre există mai multe metode care ne permit să stabilim sexul bebelușului înainte de naștere. Aceste metode sunt rezultatul progresului realizat în știință și tehnologie. Unele dintre cele mai populare metode în zilele noastre sunt, printre altele: metoda Ericsson, metoda Ramzi, cele ale lui Shettles, Whelan, calendarul chinezesc și calendarul mayaș.



Ești însărcinată și curioasă să știi care va fi sexul bebelușului tău? Nu vă faceți griji, pentru că astăzi este posibil să obțineți aceste informații de la prima ecografie. A da un nume și o față viitorului tău bebeluș, de fapt, reprezintă un eveniment cu adevărat special, o mare emoție!

Metoda Ramzi a devenit una dintre cele mai solicitate în zilele noastre. Fii atentă, totuși! Deși validitatea acestei tehnici nu a fost confirmată de știință, ea a oferit rezultate cu o rată de succes de aproximativ 97%.

Cum se obține această precizie? Pur și simplu luând în considerare poziția placentei în timpul primei ecografii la care este supusă femeia în perioada inițială a sarcinii. 

Începând cu săptămâna a șaptea, se poate observa o oarecare diferențiere a testiculului. Cu toate acestea, până în a unsprezecea săptămână de gestație, creșterea și dezvoltarea organelor genitale externe sunt identice la ambele sexe. Această distincție devine evidentă abia mai târziu, deși variații între penis și clitoris pot fi observate după a paisprezecea săptămână.

Chiar dacă organele sexuale încep să se dezvolte din a patra săptămână de gestație, metoda Ramzi permite, prin studiul imaginilor, să se descopere sexul bebelușului înainte de săptămâna a opta de sarcină.

Prin ecografia clasică a celei de-a douăzecea săptămâni de sarcină, de fapt, cu puțin noroc se va putea distinge cu o oarecare certitudine sexul bebelușului.

3. Fotografie... (pexels-mart-production-7088840_38933800.jpg)

Foto: Mart Production/ Pexels

Cum determină metoda Ramzi sexul copilului?

Pe parcursul unui deceniu, peste cinci mii de ecografii au trecut prin mâinile ginecologului Saad Ramzi Ismail (inventatorul acestei metode). Rezultatele sale s-au bazat pe observarea examenelor radiografice referitoare la sarcini unice.

Cum a dezvoltat această metodă? Mai întâi, analizând cu atenție zona luminoasă din jurul sacului gestațional, unde placenta începe să crească. Doctorul, în urma observațiilor sale, a dat peste o coincidență curioasă.

4. Fotografie... (pexels-mart-production-7089015_64856600.jpg)

Foto: Mart Production/ Pexels

În timpul studiilor, Ramzi a respectat reguli stricte și, pentru a ajunge la o concluzie, a folosit un Eco-Color Doppler, pentru a vedea direcția și a identifica locația firelor de păr coriale.

Ramzi a explicat acest fenomen surprinzător folosind polaritatea cromozomilor. În opinia sa, XX-urile rămân de o parte, în timp ce XY-urile aleg cealaltă parte. Astfel, membrana ovulului mamei are o polaritate alternantă care acceptă sau respinge sperma cromozomului X sau Y pe baza ciclului său energetic.

Dacă, conform studiului, placenta sau vilozitățile coriale sunt în stânga, embrionul are cromozomi XX, ceea ce înseamnă că este fată. În acest caz, fiabilitatea metodei este de 97,5%.Totuși, atunci când ecografiile arată că placenta sau vilozitățile coriale sunt în dreapta, embrionul are cromozomi XY sau, cu alte cuvinte, este băiat. În acest caz, fiabilitatea tehnicii este redusă la 97,2%.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-301977_40617000.jpg)

Foto: Pixabay/ Pexels

Metoda Ramzi reprezintă o alternativă bună de a  scăpa de curiozitatea de a afla sexul bebelușului.

Nu uita că aceasta nu este singura tehnică de a afla sexul bebelușului. Forma abdomenului, modificările fizice, formulele matematice și chiar calendarele chinezești și mayașe te pot ajuta să rezolvi această ghicitoare care te poate împiedica să dormi noaptea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel