Care sunt beneficiile baletului pentru fetițe

Data publicării:
Care sunt beneficiile baletului pentru fetițe / FOTO: freepik.com@prostooleh
Care sunt beneficiile baletului pentru fetițe / FOTO: freepik.com@prostooleh

Cursurile de balet ar putea fi una dintre acele practici extracurriculare care îi pot interesa perfect pe copiii tăi. Baletul trezește de obicei atenția multor fete și, din ce în ce mai mult, a mai multor băieți. Este o disciplină foarte completă care, atât individual, cât și în grup, are avantaje pentru cei care o practică.



Baletul este o formă de artă care oferă o serie de beneficii fetițelor care îl practică. Acest cuvânt, care își are originile în Franța, înseamnă de fapt „a dansa”. Ceea ce a început ca o distracție pentru nobili și clasele bogate a ajuns să devină o disciplină consacrată care a lansat mulți dansatori.

Baletul poate fi început de la vârsta de trei ani, potrivit specialiștilor. Există și cursuri de prebalet care îi inițiază pe cei mici în această disciplină.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să-ți înscrii fetița la balet

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Dezvoltarea fizică: Baletul îmbunătățește flexibilitatea, forța musculară, coordonarea și echilibrul. Prin exercițiile regulate, fetițele pot dezvolta o postură corectă și o tehnica de mișcare grațioasă.

Este un obicei sănătos: Majoritatea copiilor sunt atrași de dans. Există studii care indică faptul că dansul clasic îl ajută pe cel mic să se distreze și să rămână activ.

Îmbunătățește postura corpului: Un alt beneficiul al baletului este acela că acesta servește la îmbunătățirea posturii corporale a acestora și la corectarea acesteia. În special, favorizează zona spatelui, șoldurilor, picioarelor și gleznelor.

Îmbunătățește elasticitatea: Un alt beneficiu este, de asemenea, că ajută la îmbunătățirea elasticității și flexibilității datorită diferitelor exerciții, pași și poziții care sunt practicate în timpul unei lecții.

Disciplină și concentrare: Practicarea baletului necesită disciplină și concentrare. Fetele învață să asculte instrucțiunile profesorilor și să se concentreze asupra detaliilor tehnice ale mișcărilor.

Stimulează creativitatea și expresia. Baletul este o formă de artă care permite fetelor să se exprime prin mișcare și muzică. Acest lucru le poate stimula creativitatea și îi poate ajuta să descopere noi moduri de exprimare. În plus, baletul poate ajuta fetele să-și dezvolte capacitatea de a-și exprima emoțiile și sentimentele prin dans.

Este relaxant și are un efect emoțional pozitiv. Pe lângă faptul că este un dans clasic relaxant, atunci când dansează baletul, copiii eliberează endorfine, care ajută la îmbunătățirea dispoziției lor și le lasă un sentiment de calm și bucurie. Pe de altă parte, îi ajută și să-și regleze emoțiile , deoarece este o practică care necesită răbdare și concentrare.

Sursa foto: freepik.com@megafilm

Promovează prietenia și munca în echipă. Baletul este o activitate de grup, ceea ce înseamnă că fetele își pot face prieteni și își pot dezvolta abilitățile de lucru în echipă. Dansând împreună, fetele pot învăța să aibă încredere una în alta, să își respecte abilitățile și să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv comun.

Stimulează imaginația. Baletul este destul de rigid datorită nivelului său de disciplină, dar fără îndoială orele de balet servesc la stimularea imaginației. Copiii vor învăța să se exprime prin mișcare.

Încredere în sine. Performanțele pe scenă și progresele învățate în timpul repetițiilor pot crește încrederea fetițelor în propriile abilități și potențialul lor.

Cu siguranță baletul este o disciplină de o mare frumusețe care de obicei atrage foarte mult în copilărie. Pe lângă exercițiile în sine, hainele pe care trebuie să le porți, cu fusta de balet, pantofii poante,... o fac să atragă atenția destul de multe fetelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel