Ce să NU le spui copiilor la începutul anului școlar? Câteva sfaturi valoroase de la experții în parenting

Data publicării:
Ce să NU le spui copiilor la începutul anului școlar? Câteva sfaturi valoroase de la experții în parenting. FOTO: freepik.com @prostooleh
Ce să NU le spui copiilor la începutul anului școlar? Câteva sfaturi valoroase de la experții în parenting. FOTO: freepik.com @prostooleh

După o vară de distracție, unii copii s-ar putea să nu fie prea încântați de perspectiva de a se întoarce la școală, de aceea trebuie ca părinții să evite să spună acest gen de afirmații! 



Potrivit lui Freya Knibb, manager de marketing la Oakwood Theme Park, există modalități inteligente de a aborda tranziția de la vară la toamnă, astfel încât să menții o atitudine pozitivă și să încurajezi entuziasmul copiilor înainte de începerea școlii. Iată câteva sfaturi valoroase de la ea!

Citește și Expresiile pe care copiii trebuie să le audă la întoarcerea la școală. Specialist: „Ei nu înțeleg de ce este important. Părinții au o responsabilitate esențială”

Elimină frazele negative

În loc să te concentrezi pe ideea că vara s-a încheiat, încurajează copiii să privească începutul toamnei ca pe ceva interesant și plin de oportunități. Evită expresiile de tipul „este atât de trist că vara s-a terminat deja” și înlocuiește-le cu ceva de genul „este interesant că începe școala, înseamnă că suntem mai aproape de vacanța noastră de jumătate de semestru”.

Planificare a activităților

Implică copiii în planificarea activităților pentru toamnă. Discutați despre ce lucruri interesante pot face împreună, cum ar fi gătitul împreună sau explorarea parcurilor pentru a admira frunzele care se schimbă. Oferă-le ocazia să participe la planificarea excursiilor pentru jumătatea de semestru, astfel încât să aibă ce aștepta cu nerăbdare după școală.

Focalizare pe aspectele pozitive

Încurajează copiii să se concentreze pe lucrurile pozitive legate de întoarcerea la școală, precum revederea prietenilor sau posibilitatea de a învăța lucruri noi și interesante. Ajută-i să vadă partea bună a lucrurilor.

Modelul pozitiv al adulților


Copiii au tendința de a imita comportamentul adulților. Dacă arăți că ești entuziasmat în legătură cu noul an școlar și toate oportunitățile pe care le aduce, îi vei ajuta să minimalizeze stresul sau anxietatea legate de întoarcerea la școală.

Implicarea copiilor în pregătiri


O modalitate excelentă de a încuraja responsabilitatea este să îi implici pe copii în pregătirile pentru școală. Îi poți lăsa să își facă singuri pachețelul sau să aleagă pantofi noi, ghiozdane și alte articole necesare. Acest lucru îi va face să se simtă mai entuziasmați să utilizeze aceste lucruri pentru prima dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel