Concluziile unui nou studiu: Tații joacă un rol crucial în somnul și alăptarea bebelușilor

Data publicării:
Concluziile unui nou studiu Tații joacă un rol crucial în somnul și alăptarea bebelușilor. FOTO: freepik.com
Concluziile unui nou studiu Tații joacă un rol crucial în somnul și alăptarea bebelușilor. FOTO: freepik.com

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Northwestern a evidențiat importanța taților în ceea ce privește somnul și alăptarea bebelușilor. Cercetarea, publicată în jurnalul Pediatrics, a avut ca obiective evaluarea raportărilor tatălui în ceea ce privește alăptarea la sân și practicile de somn sigure, precum și identificarea factorilor sociodemografici care influențează inițierea și menținerea alăptării la vârsta de opt săptămâni.



Potrivit rezultatelor studiului, publicate vineri, tații care doreau ca mama copilului să alăpteze aveau o probabilitate mai mare ca bebelușul să aibă parte de sân o perioadă mai lungă de timp. Asta în comparație cu tații care nu erau interesați ca mama să alăpteze sau care nu aveau o opinie clară în această privință.

De asemenea, studiul a evidențiat că tații joacă un rol important în practicile de somn ale copiilor lor. Aceștia pot contribui la stabilirea unui mediu sigur și adecvat pentru somnul bebelușului, respectând recomandările de siguranță în acest sens.

Citește și Studiu: Tații sunt mai fericiți decât mamele! Autoarea cercetării explică: „Bărbații se joacă mai frecvent și îndeplinesc sarcini de îngrijire mai puține”

250 de proaspeți tătici au participat la acest studiu

2. -imagine fara descriere- (concluziile-unui-nou-studiu-tatii-joaca-un-rol-crucial-in-somnul-si-alaptarea-bebelusilor-2_17487600.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

Cercetarea a avut și un alt obiectiv important, și anume evaluarea practicilor de somn sigur ale sugarilor prin utilizarea „caracteristicilor paterne selectate dintr-un eșantion reprezentativ de tați cu bebeluși”, conform studiului. Pentru a realiza acest lucru, au fost luate în considerare datele provenite de la Sistemul de monitorizare a riscului de sarcină (PRAMS) pentru tați, care a intervievat proaspeții tați din statul Georgia de la două până la șase luni după nașterea copilului lor.

Practicile de somn sigur au reprezentat un aspect esențial al studiului, iar câteva exemple în acest sens includ asigurarea că bebelușul doarme pe spate și este așezat pe o suprafață de somn corespunzătoare. Aceste recomandări de siguranță sunt promovate de organizații medicale și de sănătate pentru a reduce riscul de sindrom al morții subite a sugarului și alte complicații asociate somnului.

Un grup de aproximativ 250 de proaspeți tătici au participat la acest studiu și rezultatele obținute au oferit o perspectivă interesantă asupra alăptării și practicilor de somn sigur ale copiilor. Conform datelor colectate, 86% dintre tați au raportat că bebelușii lor au fost alăptați, iar 63,4% au menționat că mama copilului lor continuă să îi alăpteze și la vârsta de opt săptămâni. Aceasta sugerează că sprijinul și susținerea taților în privința alăptării pot juca un rol crucial în menținerea acestui obicei important pentru o perioadă mai lungă de timp.

Vezi și Confirmat de știință: Acest lucru este cel mai liniștitor pentru un copil!

În ceea ce privește practicile de somn sigur, peste 80% dintre tați au afirmat că obișnuiesc să își așeze copiii pe spate pentru a dormi, ceea ce este în conformitate cu recomandările de siguranță.

Cercetătorii au concluzionat că tații pot juca un rol crucial în educația și sprijinirea mamelor în aceste domenii, contribuind astfel la îmbunătățirea practicilor de alăptare și somn sigur ale bebelușilor.

În final, rezultatele acestui studiu reafirmă importanța implicării taților în îngrijirea și creșterea copiilor, evidențiind că includerea lor în programele de promovare ale alăptării și somnului sigur pot aduce beneficii semnificative pentru sănătatea și dezvoltarea copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel