Copilul tău nu mănâncă legume? Sfaturile experților vă vor fi utile

Data publicării:
Fotografie de la August de Richelieu/ Pexles
Fotografie de la August de Richelieu/ Pexles

Legumele nu sunt felul de mâncare preferat al copiilor: trebuie să conștientizăm acest lucru, să-l acceptăm și să înțelegem cum să schimbăm situația.



Motivul pentru care majoritatea micuților noștri nu le place în mod deosebit acest tip de mâncare nu este bine cunoscut. Pot fi mulți factori care influențează această preferință, poate chiar doar gustul puțin mai amar al unor legume, pe care copiii le percep ca „nu sunt bune” și nu vor să le guste în niciun fel. Dar ar putea fi și culoarea mai mult sau mai puțin îmbietoare a legumelor și așa mai departe.

Știm bine importanța consumului de cel puțin o porție pe zi, nu doar pentru adulți, ci și pentru copii. Să vedem, deci, care este sfatul experților pentru a face această schimbare.

Cum să convingi copiii să mănânce legume?

Faptul că copiilor nu le plac în mod deosebit legumele nu este nimic nou, știm bine acest lucru. Motivele sunt multe și, în ochii lor, foarte valabile, pentru care este necesar să găsim stratageme  pentru a schimba situația. Cum se face? 

Mulți experți au pus sub semnul întrebării problema, iar unii și-au dat soluția personală, sau cel puțin câteva sfaturi. 

În special, un bucătar celebru, Miguel Maestre, a vorbit despre această problemă și a sugerat câteva mici trucuri pentru a o rezolva parțial. Să vedem ce ne recomandă și cum ne putem inspira pentru a-i convinge pe cei mici.

Miguel Maestre este un binecunoscut bucătar spaniol stabilit în Australia, care a vorbit pe larg într-un interviu despre problema cu care se confruntă majoritatea părinților. Cum să convingi copiii să mănânce legume?

1. Este important în primul rând să-i lăsați să participe la alegerea legumelor. Să-i prezinți acest produs, să-l vadă de la început, să înțeleagă cum se naște și cum crește, este un mod frumos de a îl familiariza cu el. Nu trebuie să le dăm doar mâncarea gata, ci să îi facem parte din creație. Poate ducându-i la o fermă, sau cultivând legume împreună în grădina mică de acasă, sau pe terasă. Există multe moduri și ele fac diferența. 

Citește și: Avertisment de la pediatri: „Să vă hrăniți bine copiii când se întorc la școală! Micul dejun să fie 20% din alimentele consumate pe parcursul zilei”

2. Pregătiți-le împreună. A pune copiii la lucru în bucătărie, a-i lăsa să încerce noi activități, a-i învăța să spele, să curețe și să taie legumele este o modalitate de a-i implica pe deplin. Astfel ei se vor simți parte din proces, vor fi mulțumiți și mai înclinați să consume ceea ce ei înșiși au creat, inclusiv legume.

3. Mâncatul împreună este, de asemenea, foarte important. Să stai la masă cu copiii sau nepoții tăi este cea mai bună modalitate de a-i încuraja să consume ceea ce și noi consumăm. Împărtășirea acelui moment de convivialitate este esențială pentru a le stârni ceva pozitiv în mintea lor și pentru a-i ajuta să accepte acest fel de mâncare. 

4. Încercarea alimentelor din toată lumea este un pas important pentru copiii noștri. Nu trebuie să te limitezi la a-l face să guste întotdeauna doar câteva arome, dar obișnuirea papilelor sale gustative cu alte feluri de mâncare este cea mai bună modalitate de a-l face să accepte modificările dietetice.

Acestea sunt doar câteva sugestii de la cel care le-au pus în practică direct cu copiii lui, și anume bucătarul Miguel Maestre, dar există multe alte modalități de a vă asigura că cei mici încep să aprecieze gustul legumelor. Aveți o modalitate de a vă convinge copiii să le consume? Vrei să-l împărtășești cu noi?

Vezi și:”Mama migdală”, o tendință periculoasă devenit virală: Cine sunt acestea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie
Tagurile articolului: alimentatie copii legume





DC Media Group Audience
pixel