Cum să îngrijești corect o entorsă a încheieturii mâinii la copii

Data publicării:
Fotografie de la Elina Fairytale/
Fotografie de la Elina Fairytale/

Traumele și căderile sunt frecvente în timpul copilăriei. În cazul în care copilul dumneavoastră s-a luxat încheietura mâinii, iată câteva măsuri de precauție pe care le puteți lua acasă.



Copilăria este o etapă a vieții foarte activă din punct de vedere fizic, în care este obișnuit ca copiii să se lovească sau să se rănească. Corpul lor este foarte flexibil, ceea ce le permite să se adapteze rapid la mișcări.

Cu toate acestea, acest lucru promovează, de asemenea, o stabilitate mai mică în articulații, astfel încât o simplă răsucire poate provoca încordare. Aici vă spunem cum să îngrijiți o entorsă a încheieturii mâinii la copii și să ajutați la reducerea durerii.

Ce este o entorsă a încheieturii mâinii

Încheietura mâinii este un set de mici articulații care leagă antebrațul de mână. În acest fel, permite flexibilitate și mobilitate.Pe de o parte, are capetele a două oase lungi ale antebrațului, ulna și radius. Pe de altă parte, fețele articulare a 4 din cele 8 osule numite carpieni.

O entorsă la încheietura mâinii este o leziune care apare din cauza întinderii excesive sau a rupturii ligamentelor care susțin încheietura mâinii, provocând durere. La rândul lor, ligamentele sunt benzi puternice de țesut care sunt responsabile pentru unirea și susținerea oaselor.

Entorsele încheieturii mâinii pot fi cauzate de traumatisme directe ale zonei. Chiar și mișcările repetitive într-un anumit gest pot provoca această distensie. Totuși, cea mai frecventă cauză este căderea directă pe mână, cu brațul întins.

În cazul entorselor mai severe, afecțiunea este însoțită de căldură, roșeață și uneori vânătăi în jurul încheieturii mâinii. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, ar trebui să consultați un medic pentru a exclude posibile fracturi, lacerații sau alte afecțiuni.

Aflați cum să aveți grijă de un copil cu o întorsătură la încheietura mâinii

De îndată ce apare o traumă sau se suspectează o leziune, medicul pediatru trebuie consultat imediat. Odată diagnosticat, medicul va indica tratamentul de urmat.

În cazuri ușoare până la moderate, poate include imobilizarea articulației și administrarea de antiinflamatoare. În plus, este important să se efectueze ședințe de kinetoterapie pentru a îmbunătăți simptomele și a reduce complicațiile ulterioare.

În cazurile mai severe de entorsă, intervenția chirurgicală este considerată pentru a repara ligamentul lezat.

Dacă este o entorsă ușoară până la moderată, există câteva tratamente care pot fi administrate copilului dumneavoastră acasă pentru a reduce durerea și alte simptome:

- Odihna: a rămâne nemișcat este cea mai dificilă sarcină pentru copiii în aceste situații. Cu toate acestea, articulația are nevoie de odihnă pentru a facilita procesele naturale de recuperare. Prin urmare, este important să-ți ghidezi copilul să nu folosească încheietura mâinii afectate în activitățile vieții de zi cu zi.

- Aplicați gheață  timp de 10-15 minute pe zona încheieturii mâinii. Răceala ajută la reducerea inflamației și a durerii. Poate fi aplicat sub formă solidă sau comprese reci. În primele 2 zile, frecvența aplicărilor ar trebui să fie la fiecare 3 ore. În următoarele zile scade la 4 ori pe zi.

- Ridicați brațul: brațul trebuie ținut sus pe partea afectată, deasupra nivelului umărului. Această poziție favorizează drenajul lichidelor acumulate în zona inflamată, mai ales in primele ore după accidentare, când congestia este mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel