FELICITĂRI! Elevii români se întorc acasă cu AUR și ARGINT de la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori din Turcia

Data publicării:
Sursa foto/ Facebook Ministerul Educației
Sursa foto/ Facebook Ministerul Educației

Avem cu ce ne mândri: elevii români care au participat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) 2024, desfășurată în Turcia, s-au întors cu cinci medalii de argint și una de aur.Anunțul a fost făcut de către Ministerul Educației într-o postare pagina sa de Facebook.

În perioada 25-30 iunie 2024, în Turcia, la Antalya, se desfășoară a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori – JBMO.

Participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan – țări invitate.

Ca țară gazdă, Turcia a putut participa cu încă o echipă (Turcia B), cu statut de invitat.

Cei 6 elevi români au obținut o medalie de aur și cinci medalii de argint, după cum urmează:

Medalia de aur

Tudor Chelaru, clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași

Medalii de argint

David Mathe, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș

Cezar-Luca Mironov, clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică, București

Ilinca-Rucsandra Radu, clasa a VII-a, Colegiul Național Iași

Rareș Drăgușanu, clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București

Gabriel-Cristian Vergelea, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Spectrum” Constanța

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina – leader, Cristian-Teodor Mangra, Colegiul Național „Tudor Vianu”, București – deputy leader. Cu sprijinul Societății de Științe Matematice din România, profesorul Vladimir Cerbu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a însoțit delegația României în calitate de observator A.

Felicitări elevilor pentru performanțele deosebite, părinților pentru sprijinul necondiționat și cadrelor didactice pentru îndrumare și pregătire!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Eveniment

DC Media Group Audience
pixel