Guvernul și-a asumat răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale: Sesiune extraordinară în Parlament

Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Guvernul și-a asumat răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale: Sesiune extraordinară în Parlament / FOTO: gov.ro
Guvernul și-a asumat răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale: Sesiune extraordinară în Parlament / FOTO: gov.ro

Guvernul a decis să își asume răspunderea pe un pachet de măsuri fiscal-bugetare menit să reducă deficitul și să stabilizeze finanțele publice.



Pentru a permite acest demers, senatorii și deputații au fost convocați luni într-o sesiune extraordinară, desfășurată în plenul reunit al celor două Camere.

CITEȘTE ȘI Simion Hăncescu (FSLI) avertizează că zeci de mii de copii vor rămâne fără profesori în toamnă: „Acea învățătoare, care ia 5.000 lei pentru norma de bază, cum credeți că va accepta să ia 2.500?”

Limitarea cheltuielilor și creșterea veniturilor, principalele direcții

Executivul susține că proiectul de lege, pentru care și-a asumat oficial răspunderea, prevede măsuri esențiale atât în ceea ce privește controlul cheltuielilor bugetare, cât și în privința consolidării veniturilor.

„Proiectul de lege pe care şi-a angajat răspunderea reglementează unele măsuri fiscal-bugetare pentru stabilizarea finanţelor publice, prin limitarea cheltuielilor permanente, pe de o parte, şi, pe de altă parte, prin creşterea veniturilor, astfel încât să se poată susţine din fonduri publice finanţarea tuturor categoriilor de servicii publice destinate cetăţenilor”, a transmis Guvernul, potrivit Agerpres.

Un pas controversat

În condițiile în care România se confruntă cu presiuni legate de deficitul bugetar și cu nevoia de a asigura funcționarea sistemelor publice, de la educație la sănătate,Cabinetul a apelat la una dintre cele mai ferme metode de legiferare: asumarea răspunderii în Parlament.

Acest mecanism înlătură dezbaterile și votul clasic, dar presupune riscul unei moțiuni de cenzură din partea opoziției.

VEZI ȘI:

Ministrul Educației Daniel David: „În Educație nimeni nu este dat afară. Vor fi 14.000 de norme libere”

Daniel David, despre finanțarea domeniului educației: „Dacă pui bani într-un sistem nereformant, nu faci decât să amplifici anomaliile”

Ministrul Daniel David, noi precizări despre norma didactică: „Dacă vrei să-i ții pe copii 6 - 7 ore în școală, atunci hai să ne și ocupăm de ei”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.






Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel