Hrănirea bebelușului pe timpul nopții: Când și cum trebuie eliminat acest obicei

Data publicării:
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Eliminarea hrănirii nocturne, printre altele, nu garantează că copilul nostru nu se va mai trezi în timpul nopții, deoarece trezirea poate fi cauzată de altceva.



În acest articol vom vedea care e  momentul potrivit pentru a elimina hrănirea nocturnă, cum să scoatem laptele și care rutină de culcare ne poate ajuta să dormim cât mai continuu.

Copii și bebeluși: de ce se trezesc noaptea

Știm că mulți dintre noi ne luptăm, de ani de zile, cu fiii și fiicele noastre trezindu-se noaptea. Acest lucru creează oboseală, stres și adesea chiar tensiune cu partenerul, dacă acesta din urmă nu se ridică pentru a ajuta copilul să adoarmă din nou.

Nu există reguli univoce, nu există un prag în care să fii sigur că copiii tăi dorm toată noaptea fără să se trezească o dată sau de mai multe ori. Trezirile nocturne nu sunt întotdeauna motivate de foame sau sete, dar pot depinde și de alți factori.

În primul rând, nou-născuții și copiii trebuie să doarmă un anumit număr de ore, între zi și noapte, precum și să doarmă întotdeauna la o anumită oră.

2. -imagine fara descriere- (pexels-mart-production-7491221_55206700.jpg)

Foto: Pexels/ Mart Production

Dacă ajung la culcare prea obosiți sau dacă sunt culcați la o oră diferită în fiecare seară, somnul lor va fi afectat și în ceea ce privește trezirea.

De asemenea, bebelușii se trezesc dacă scutecele lor sunt umede , transpirați sau dacă trebuie schimbate. 

Un alt motiv pentru a se trezi noaptea la copii poate fi legat de mediul în care se odihnesc. Lumina de la un televizor aprins, zgomotul mașinilor care claxonează în afara casei, de exemplu, pot provoca interferențe cu somnul nocturn.

Hrănirea de noapte

Am făcut o premisă despre trezirile nocturne și principalele cauze dar este incontestabil că, în cazul nou-născuților, numeroasele treziri pot fi cauzate de nevoia de a fi alăptați. Alăptarea este importantă, nu este vorba despre satisfacerea unui capriciu, așa că în primele zile, săptămâni și luni trebuie să înțelegem că eliminarea acesteia cu siguranță nu este o opțiune. 

Nevoia de ajutor pentru alăptare este umană, așa că este normal să cerem ajutorul partenerului pe timp de noapte dacă alăptarea devine prea obositoare.

3. -imagine fara descriere- (pexels-mart-production-7491261_42335200.jpg)

Foto: Pexels/ Mart Production

Nu trebuie să ne simțim vinovați, deoarece cel mai important lucru pentru un copil este să trăiască într-un mediu familial sigur, de încredere și liniștit. O mamă care nu se odihnește suficient, care doarme câteva ore noaptea, care continuă să experimenteze presiunile familiale sau profesionale fără întrerupere în timpul zilei, nu îi garantează copilului suficientă seninătate.

Cum să eliminați hrănirea nocturnă

După consultarea cu un rezultat pozitiv din partea medicului pediatru de familie, putem trece la eliminarea hrănirii nocturne treptat, dar decisiv. Trebuie să fim siguri că vrem să o facem, să evităm să mergem înapoi, creând confuzie copiilor.

Pentru a elimina hrănirea nocturnă, trebuie să lucrăm la ceea ce se întâmplă înainte de a le pune în pat. Treptat, ceea ce trebuie să facem este să mutăm ora ultimei hrăniri pentru a o elimina pe cea de la două, trei sau patru dimineața. 

Un bebeluș care bea ultimul său lapte la 23:30 sau la miezul nopții ar putea să se odihnească cu ușurință o noapte întreagă fără să se trezească. 

4. -imagine fara descriere- (pexels-helena-lopes-6969083_05601800.jpg)

Foto: Pexels/ Hena Lopes

Cantitatea de lapte trebuie evident să fie cea necesară în funcție de grupa de vârstă, iar medicul pediatru ne va putea ajuta să înțelegem acest lucru, mai ales dacă folosim biberonul. Nu dizolvați în ei biscuiți, zaharuri sau alte alimente sau lichide, mai ales noaptea.

Când ne dăm seama că hrănirea nocturnă este motivată mai mult de dorința de a fi îmbrățișați sau relaxați și vedem acest lucru în cazurile în care micuții adorm din nou după ce au băut câteva înghițituri, ne putem ajuta să eliminăm hrănirea cu o suzetă.

Rutina de culcare

Rutina de culcare ne poate ajuta cu siguranță să eliminăm hrănirea și trezirea noaptea, în special pentru copiii mai mari! Nu există o singură rutină de culcare, ci reguli bune care răspund la raționalitate și bun simț. Prin urmare, dacă rutina prietenului nostru nu funcționează pentru noi și pentru fiul/fiica noastră, nu înseamnă că vom fi nevoiți să avem nopți nefericite pentru totdeauna, la fel cum o rutină corectă implementată de luni de zile nu ne garantează nopți liniștite pentru totdeauna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici





DC Media Group Audience
pixel