Lucruri de care fiecare copil are nevoie pentru a crește simțindu-se iubit și acceptat

Data publicării:
Lucruri de care fiecare copil are nevoie pentru a crește simțindu-se iubit și acceptat / FOTO: freepik.com@dekazigzag
Lucruri de care fiecare copil are nevoie pentru a crește simțindu-se iubit și acceptat / FOTO: freepik.com@dekazigzag

 Perspectiva unui terapeut asupra a ceea ce contează cu adevărat.



În calitate de părinți, tot ceea ce vă doriți este ceea ce este mai bun pentru copiii dumneavoastră și probabil veți face orice pentru a-i ajuta.

Dar să știi cum să-ți ajuți copiii să se simtă iubiți într-un mod care să le ofere încrederea pe tot parcursul vieții pentru a înfrunta lumea nu este ușor. Cei mai mulți dintre noi fie exagerăm, fie nu ne lipsesc.

Citește și „Obiceiurile simple care te vor face să zâmbești în fiecare zi”

Deci, cum vă puteți ajuta copiii să simtă un sentiment mai bun de apartenență în această lume? Terapeutul Eli Harwood explică cele trei moduri de a-ți ajuta copilul să simtă un sentiment de apartenență în această lume într-un videoclip util și inspirator.

Trei lucruri de care fiecare copil are nevoie pentru a crește simțindu-se iubit și acceptat

Trebuie să știe că emoțiile lor sunt ok

Sursa foto: freepik.com@yanadjana

Primul pas este să te asiguri că copiii tăi se simt iubiți și acceptați indiferent de stările lor emoționale. Dar ce înseamnă asta?

Copilul tău va avea zile proaste. Vor avea zile în care se simt triști, furioși, morocănos sau fără speranță. Modul în care reacționăm ca părinți este ceea ce contează.

Vezi și „Încercați aceste strategii utile pentru a vă face copiii să citească!”

Adesea, atunci când copiii noștri sunt într-o dispoziție proastă, reacționăm negativ. Strigăm, oftăm, ne dăm ochii peste cap sau ne ignorăm copiii în timpul episoadelor lor emoționale. Am înțeles, nu vrem întotdeauna să avem de-a face cu o criză de furie.

Totuși, ce mesaj transmitem atunci când îi ignorăm în timpul lor de nevoie? Sau, când acţionează? În esență, spunem că emoțiile lor dificile sunt prea împovărătoare pentru ca noi să le gestionăm.

Ce mesaj ar trebui să trimitem în schimb? Potrivit lui Harwood, copiii noștri ar trebui să știe: „Nu au nevoie să facă performanță pentru a fi conectați la noi”.

Trebuie să știe că prezența lor este încântătoare

„Inima apartenenței simțite este sentimentul dorit în cameră”, începe Harwood. Din păcate, cei mai mulți părinți ratează acest lucru.

Părinții se întâmplă multe în acest moment. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, 67,0 la sută din aceste familii ambii părinți erau angajați. Cu ambii părinți lucrând, ar putea fi imposibil să-ți faci timp pentru copii. 

Deși este de înțeles, ca părinți, trebuie să alocați timp copiilor voștri și să vă acordați acele douăzeci de minute pentru a vă conecta cu copilul. Conexiunea le luminează lumea și le face să știe că te bucuri de prezența lor, pentru că copiii tăi merită.

Au nevoie să simtă că suntem mândri de cine sunt ei

Sursa foto: freepik.com@master1305

Indiferent dacă știi sau nu, copilul tău caută întotdeauna validarea ta, așa cum este susținut de un studiu de validare a emoțiilor de către părinți. Vor să știe că ești mândru de ei și că îi apreciezi. ;

Harwood explică: „Nu pentru ceea ce fac, ci pentru cine sunt”. Putem aprecia simțul lor ciudat al umorului sau divagațiile lor. Nu ne deranjează sinele lor autentic și defectele care pot veni cu el. 

Copilul tău trebuie să știe că ești mândru, indiferent de ceea ce poate realiza sau nu în viață. Pentru că „Copiii noștri pot simți că sunt căutați, acceptați și suntem mândri de cine sunt ei”, explică Harwood, potrivit Goodtoknow.


Deci, vrei să-i protejezi de respingere? Vrei să-i ajuți să se înconjoare inconștient de oameni care îți iubesc, adoră și prețuiesc copilul la fel de mult ca tine?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel