„Nu-mi place să mă joc cu copilul meu”. Psiholog: „Sunt trei motive pentru care există acest blocaj!”

Data publicării:
„Nu-mi place să mă joc cu copilul meu”. Psiholog: „Sunt trei motive pentru care există acest blocaj!” / FOTO: freepik.com @ everyonephoto
„Nu-mi place să mă joc cu copilul meu”. Psiholog: „Sunt trei motive pentru care există acest blocaj!” / FOTO: freepik.com @ everyonephoto

Mulți părinți nu vor să se joace cu copiii lor. Un psiholog a analizat problema și a identificat trei motive pentru care există un blocaj!



„Jocul cu copilul tău se simte vreodată ca o corvoadă? Nu ești singurul care simte așa”, spune Becky Kennedy, psiholog, potrivit parents.fr.

Joaca nu este întotdeauna o sarcină ușoară pentru părinți. De fapt, poate necesita să depășești anumite obstacole pentru a te putea implica cu adevărat în activitățile de joacă ale copiilor, mai ales atunci când vine vorba de jocuri de rol.

„Există atât de mulți părinți care se simt mai degrabă stresați în timpul jocului cu copiii lor, care sunt distrași sau cărora le este teamă de jocurile de imaginație!”, a mai Becky Kennedy.

Uneori, părinții se confruntă cu lipsă de energie sau de timp. Cu toate acestea, joaca este esențială pentru dezvoltarea copilului!

Iată trei motive pentru care s-ar putea să nu te simți motivat să te joci cu copilul tău.

Citește și Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

#1 Părinții tăi nu s-au jucat cu tine

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

„Felul în care părinții noștri au interacționat cu noi în mod inconștient devine modul în care interacționăm cu propriii noștri copii. Dacă nu ai avut un părinte care să-și petreacă timpul stând jos și jucându-se cu tine, este normal să găsești acest comportament ciudat, mai ales că este o experiență nouă”, explică psihologul.

Este adevărat că jocul cu copilul tău poate fi un model de comunicare familială complet nou pentru tine, dar poți încerca să depășești aceste bariere pentru a-ți găsi propriul mod de a te bucura de jocurile alături de copiii tăi.

#2 Ești în modul de productivitate

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

„Ca adulți, suntem mereu preocupați de ce putem realiza, cumpăra, curăța sau face în casa noastră. Prin urmare, jocurile par adesea frivole. Totuși, este important să ne reamintim că jocul este modalitatea prin care copiii învață. Jocul este esențial și contribuie la crearea unei conexiuni puternice. În acest sens, putem privi jocul ca fiind extrem de productiv”, mai spune psihologul.

Copiii învață o mulțime prin joc! În timpul jocului, ei dezvoltă abilități precum raționamentul, implicarea, asumarea riscurilor, normele sociale și gestionarea reacțiilor emoționale în diverse situații.

Toate aceste aspecte sunt asimilate de copii mult mai ușor în timpul jocului.

#3 E greu să fii vulnerabil

SURSA FOTO: freepik.com @lenblr

„Participarea la jocuri necesită vulnerabilitate, iar a fi vulnerabil presupune mult curaj. Este incomod să te simți puțin ciudat lătrând ca un câine sau interpretând alte roluri, dar amintește-ți că este o modalitate de a-ți dezvolta curajul!” explică psihologul.

Este dificil să te eliberezi complet pentru a te implica într-un joc de rol și acest lucru nu vine în mod natural pentru toată lumea.

Totuși, nu toate jocurile implică ca părinții să joace un anumit rol.

Ideea este să găsești o modalitate în care să te simți confortabil, astfel încât experiența să fie plăcută pentru toți cei implicați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel