O nouă țară ia în calcul interzicerea rețelelor sociale pentru copiii sub 16 ani

Data publicării:
O nouă țară ia în calcul interzicerea rețelelor sociale pentru copiii sub 16 ani / FOTO: Freepik.com@pvprodutions
O nouă țară ia în calcul interzicerea rețelelor sociale pentru copiii sub 16 ani / FOTO: Freepik.com@pvprodutions

Tot mai multe țări iau măsuri drastice pentru a proteja copiii în fața pericolelor din mediul online. Noua Zeelandă se alătură acestui val de inițiative și propune o lege care ar putea interzice accesul copiilor sub 16 ani la rețelele sociale.



Premierul Noii Zeelande, Christopher Luxon, a propus marți interzicerea accesului la rețelele sociale pentru copiii sub 16 ani, în contextul preocupărilor tot mai mari privind impactul negativ al platformelor digitale asupra sănătății mintale a tinerilor.

Proiectul de lege, inspirat de legislația adoptată recent în Australia, prevede ca platformele precum X (fostul Twitter), TikTok, Facebook și Instagram să implementeze măsuri stricte pentru a împiedica accesul minorilor sub 16 ani.

Citește și Un studiu arată cum utilizarea excesivă a rețelelor sociale și a gadgeturilor a ajuns să fie una dintre cele mai mari preocupări ale părinților

În caz contrar, companiile riscă amenzi de până la 1 milion de euro. 

„Este vorba despre protejarea copiilor noștri. Este vorba despre a ne asigura că firmele de socializare își joacă rolul asigurând siguranța copiilor noștri”, a declarat Luxon.

El a subliniat că părinții exprimă constant îngrijorări legate de influența rețelelor sociale asupra copiilor și dificultatea de a controla accesul acestora la astfel de platforme. Economica.net

Proiectul urmează să fie prezentat partenerilor de coaliție pentru discuții și eventuale modificări înainte de a fi introdus în Parlament. Dacă va fi adoptat, Noua Zeelandă se va alătura Australiei în implementarea unor măsuri stricte menite să protejeze tinerii în mediul online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





pixel