Părintele Necula, rugăminte pentru toți părinții: „Nu le mai cereți carnetul de note! Terminați cu stresul!”

Data publicării:
Părintele Necula, rugăminte pentru toți părinții: „Nu le mai cereți carnetul de note! Terminați cu stresul!” / FOTO: captură video YouTube @ Dragotesc Ionut
Părintele Necula, rugăminte pentru toți părinții: „Nu le mai cereți carnetul de note! Terminați cu stresul!” / FOTO: captură video YouTube @ Dragotesc Ionut

Preotul Constantin Necula a abordat o perspectivă înțeleaptă asupra parentingului. „Tot ce am ratat noi în viață, musai trebuie să facă ei. Stați cuminți! Lăsați copiii în pace!” a subliniat el, aducând în atenție importanța de a permite copiilor să-și trăiască propriile experiențe și să învețe din ele.



Părintele Necula a îndemnat părinții să renunțe la obsesia cu carnetul de note și a subliniat faptul că notele nu definesc viitorul și că, în cele din urmă, nu vor conta prea mult.

„Tot ce am ratat noi în viață, musai trebuie să facă ei. Stați cuminți! Lăsați copiii în pace! Și vă rog eu nu le mai cereți carnetul de note. Terminați cu stresul! Când veți fi mari, cei care sunteți studenți acum, vă rog eu mult de tot să vă aduceți aminte cât a reprezentat din munca voastră nota pe care ați luat-o în carnet? Fiți cuminți!”, a spus părintele Necula.

Citește și Părintele Necula spune care este „cel mai dificil examen” în viața părinților: „Atenție!”

Părintele Necula: „Copiii se iubesc indiferent de nota din carnet!” 

Într-un discurs plin de înțelepciune, părintele Necula a abordat subiectul iubirii necondiționate pentru copii: „copiii se iubesc indiferent de nota din carnet!” A încurajat părinții să-și iubească copiii de nota 10, chiar dacă aceștia nu întotdeauna răspund cu aceeași intensitate. Cu un sfat înțelept, părintele Necula a avertizat: „nu fiți ce nu v-ați dori să fiți niciodată!”, exprimând importanța autenticității și a modelării unui comportament pozitiv pentru copii.

„Copiii se iubesc indiferent de nota din carnet! Copiii se iubesc în raport cu nota pe care o au în inima ta. E cineva care nu dă 10 copilului? Nu cred! Și care nu dă înseamnă că e un tată corigent sau o mamă corigentă. Deci, iubiți-vă copiii de 10, chiar dacă ei vă iubesc de mai puțin. Că ei au și alte preocupări: semnalizează stânga, dreapta, sus, jos. E dreptul lor!  

Nu fiți ce nu v-ați dori să fiți niciodată! Cu timpul, să știți că din părinții copiilor dumneavoastră veți deveni copiii copiilor dumneavoastră. Vine o vreme când recopilărim”, a mai spus părintele Necula. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Stiri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel