Performanța în educație. Firuța Tacea: „Orice tip de rezultat obținut de un elev poate fi încadrat din perspectiva performanței” / VIDEO

Data publicării:
Performanța în educație. Firuța Tacea „Orice tip de rezultat obținut de un elev poate fi încadrat din perspectiva performanței” / FOTO: freepik.com@gpointstudio
EXCLUSIV
Performanța în educație. Firuța Tacea „Orice tip de rezultat obținut de un elev poate fi încadrat din perspectiva performanței” / FOTO: freepik.com@gpointstudio

În cadrul emisiunii de luni, Prof. univ. dr. Sorin Ivan, împreună cu profesoara Firuța Tacea, au vorbit despre ce înseamnă performanța în educație.



Prof. univ. dr. Sorin Ivan, decan și director al Revistei Tribuna Învățământului, o are invitată luni, 13 mai, la DC Edu, pe conf. univ. dr. Firuța Tacea, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea din București). 

„Orice tip de rezultat obținut de un elev poate fi încadrat din perspectiva performanței. Orice achiziție a învățării poate fi asociată cu un anumit nivel de performanță. Povestea este cum valorificăm termenul. Dacă pentru această performanță avem un etalon, așa cum se întâmplă în cazul evaluărilor internaționale, avem repere ca să vorbim de această performanță ca fiind mai aproape de media internațională, nu avem o medie națională la care să ne raportăm. Noi avem niște rezultate al evaluărilor naționale numeroase, munți de date, neexploatate, nevalorificate. Nu facem nimic cu ele. Ele sunt făcute ca să diagnosticheze, să radiografieze sistemul. Îl radiografiază pentru ca niște informații să se întoarcă în sistem sub forma unor evidențe și să aducă niște beneficii școlilor, regiunilor, tipurilor de școli, claselor în sine etc. Cui lăsăm treaba asta?!”, a declarat în cadrul emisiunii Firuța Tacea.

Citește și „Lipsa disciplinei și comportamentele deviante. Ioana Șandru: „Avem nevoie de reguli în școli” / VIDEO”

Lipsa educației este o problemă a lumii în care trăim. 

„Performanța atinsă de dascălii de la țară poate că este mai dificil de atins când ai de luptat și cu mentalități și cu o rezistanță la orice fel de deschidere către nou și către cunoaștere. Știm că abandonul școlar încă este o problemă mare a sistemului nostru și, într-adevăr, efortul făcut de acești oameni, de acești dascăli este unul foarte important”, a spus la rândul său Prof. univ. dr. Sorin Ivan, decan și director al Revistei Tribuna Învățământului.

Materialul integral pe această temă, dar și alte subiecte interesante, puteți urmări în emisiunea de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel