Prof. univ. dr Dumitru Borțun, despre rolul educației în dezvoltarea România: „Educația este totul” / VIDEO

Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Prof. univ. dr Dumitru Borțun, despre rolul educației în dezvoltarea România: „Educația este totul”
EXCLUSIV
Prof. univ. dr Dumitru Borțun, despre rolul educației în dezvoltarea România: „Educația este totul”

Prof. univ. dr Dumitru Borțun a fost invitatul lui Sorin Ivan în cadrul emisiunii DC Edu.



Educația este punctul de plecare al tuturor marilor sisteme dintr-o societate. În teoriile dezvoltării, se vorbește despre așa-numitele „motoare de dezvoltare”, acele elemente-cheie care influențează simultan mai multe domenii: economie, administrație, sănătate, infrastructură.

Citește și „Părinții le spun copiilor că profesorii trebuie să le «câștige» respectul!” Apelul unui cadru didactic: „E o problemă!”

Iar cel mai critic dintre aceste noduri este educația. De aici pornește calitatea viitorilor medici, ingineri, funcționari sau lideri. Fără o educație solidă, bazată atât pe cunoaștere, cât și pe valori, riscăm să formăm generații de profesioniști incompleți, fie competenți, dar lipsiți de etică, fie bine intenționați, dar slab pregătiți.

Acestea sunt concluziile profesorului Dumitru Borțun în ceea ce privește rolul educației în dezvoltarea România.

Vezi și Tot mai puțini elevi se înscriu la examenul de Bacalaureat. Florian Lixandru: „Totul este un cerc vicios” / VIDEO

„Educația este totul”

“Este principalul motor, pentru ca se vorbește în teoria dezvoltării despre așa zisele motoare de dezvoltare, economică, administrativă, trebuie să găsești acele noduri de rețea, care se numesc integratori, care produc consecințe în mai multe domenii și sunt puncte critice.

Cel mai critic punct este educația.

Pentru că din educație pleacă și calitatea serviciilor medicale și calitatea serviciilor administrative și calitatea inginerilor care construiesc poduri și tuneluri, toți pleacă din mantaua educației.

Dacă nu ai o educație corectă, cu specialiști formați și pe latura informației, dar și pe latura valorilor pe care trebuie să le transmiți în procesul educației, ies niște oameni neterminați.

Ori știu foarte multe, dar nu au o morală profesională, ori au morală, dar nu știu suficient de bine cum savoire faire”, a precizat Prof. univ. dr Dumitru Borțun.

Sorin Ivan a conchis pe această temă, punctând faptul că „educația este totul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.






Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel