Propunere surprinzătoare din partea elevilor în privința Bacalaureatului. Profesorul Emil Păun: „Lucrul acesta mi se pare o exagerare” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Propunere surprinzătoare din partea elevilor în privința Bacalaureatului. Profesorul Emil Păun „Lucrul acesta mi se pare o exagerare” / FOTO: freepik.com@ stokkurs
EXCLUSIV
Propunere surprinzătoare din partea elevilor în privința Bacalaureatului. Profesorul Emil Păun „Lucrul acesta mi se pare o exagerare” / FOTO: freepik.com@ stokkurs

Invitat în cadrul emisiunii DC Edu de la DC News TV, prof. univ. dr. emerit Emil Păun de la Universitatea din București, a vorbit despre propunerea recentă a Asociației elevilor din Constanța de a „desființa Bacalaureatul”. Profesorul a punctat faptul că de o vreme solicitările elevilor sunt imperative.



Invitat în cadrul emisiunii DC Edu de la DC News TV, prof. univ. dr. emerit Emil Păun de la Universitatea din București, a vorbit despre propunerea recentă a Asociației elevilor din Constanța de a „desființa Bacalaureatul”. Aceștia consideră că ar fi irelevant, că trebuie să tocească comentarii pe care apoi le uită. 

„Această solicitare vine pe fondul înțelegerii oarecum deformate a democrației școlare. Până la urmă, democrația școlară trebuie să fie reflexul democrației sociale. După părerea mea, această normalizare a participării la domeniul educațional și al actorilor care nu sunt implicați direct cum sunt elevii și profesorii, părinții, asociații de elevi, ONG-uri, până la un punct este un lucru normal.

Eu cred că ne aflăm într-o situație a unui fenomen îngrijorător. De la o vreme au devenit mai importante în deciziile luate cu privire la educație, la desfășurarea ei, la calitate, asociațiile care sunt extra-școlare să spunem așa. Î

n primul rând, asociația de părinți. După părerea mea, rolul părinților a început să fie mai degrabă un rol în care controlează școala și impune anumite măsuri, fără să fie îndreptățiți să facă asta, după părerea mea. Până la urmă, deciziile majore în privința educației trebuie luate de cei care lucrează sau cunosc domeniul”, a spus prof. univ. dr. emerit Emil Păun.

„Lucrul acesta mi se pare o exagerare”

În orice condiții, elevul vine la școală să învețe, să respecte regulile acestei organizații și nu să impună schimbări de acest tip. Profesorul a punctat faptul că de o vreme, solicitările elevilor sunt imperative, nu sunt solicitări pentru un dialog.

„Lucrul acesta mi se pare o exagerare și este îngrijorător dacă se va întâmpla acest lucru. Dacă vii la școală ca elev trebuie să respecți, până la urmă, și faptul că tu vii într-un loc în care trebuie să muncești”, a mai spus profesorul Emil Păun în cadrul emisiunii de astăzi.

Discuția din emisiunea realizată de DC Edu vine în contextul în care în urmă cu câteva zile, Asociația Elevilor din Constanța solicita desființarea examenului de Bacalaureat, susținând că acesta „nu testează competențele reale ale elevilor”.

De asemenea, reprezentanții elevilor constănțeni solicită crearea unei comisii de experți „care să regândească parcursul liceal”, astfel încât să fie testate competențele elevilor, nu capacitatea de memorare a informației.

Solicitarea elevilor vine la scurt timp după publicarea rezultatelor simulării de la Bacalaureat.

Discuțiile pe larg pe această temă, dar și alte aspecte despre problemele sistemului educațional din România, le puteți viziona în video de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel