Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională. Strigătul plin de durere al unei mame: „Când va fi rândul copilului meu?! Când vor ajunge banii și la copilul meu?!” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională. Strigătul plin de durere al unei mame „Când va fi rândul copilului meu! Când vor ajunge banii și la copilul meu!” / FOTO: freepik.com
EXCLUSIV
Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională. Strigătul plin de durere al unei mame „Când va fi rândul copilului meu! Când vor ajunge banii și la copilul meu!” / FOTO: freepik.com

„A fost o greșeală medicală, un simplu screening care nu a fost făcut. Eu pe cine întreb?! Cine îmi poate da acest răspuns? Că o viață copilul meu va avea de suferit. Că recuperarea lui este ratată? Pe cine aș putea să întreb?!”, este strigătul disperat al Elenei Panait, o mamă al cărui copil a fost diagnosticat cu o boală greu de suportat pentru orice părinte.



În cadrul conferinței dezbaterii DC Media Group, „Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională”, o mămică al cărui copil a primit diagnosticul crunt, a povestit despre această experiență pe care niciun părinte nu și-o dorește.

„Băiețelul meu are 8 ani și trei luni, nu a fost diagnosticat, nefiind făcut acest screening. Ulterior a avut alte probleme medicale, operații, și toată atenția a fost îndreptată către acea problemă medicală, rezolvată la doi anișori. De la trei anișori am observat că copilul meu are ceva, este ceva în neregulă cu el. Am făcut diferite investigații numai prin clinici private pentru că la stat aștepți foarte mult timp. După un timp, am reușit să-l diagnosticăm, s-a făcut o comisie medicală printre care a fost și ORL-ul. Ne-am dus cu zâmbetul pe buze, că nu e nimic și acolo am primit această veste groaznică că, de fapt, el este surd - hipoacuzie severă profundă. Ni s-a recomandat atunci proteze, l-am protezat, implant ni s-a spus că nu va fi nevoie de niciun implant, dar din 6 în 6 luni controale pentru a vedea evoluția. În decembrie, la ultima investigație, diagnostic pe partea dreaptă este surd complet și, normal, implant cohlear. Am fost puși pe o listă de așteptare. Nu știi în ce parte s-o iei ca părinte, unde să te duci, pe cine să întrebi, cu cine să vorbești?!, a povestit printre lacrimi Elena Panait.

Citește și „Romi Mihăescu despre primăriile care nu asigură buget însoțitorilor copiilor cu dizabilități: „Degeaba există banii, dacă nu există solicitare” / VIDEO”

Diagnosticul corect al copilului său a fost pus la cinci ani și jumătate, iar medical i s-a recomandat doar protezarea. „I-am schimbat două rânduri de proteze de la cinci ani și jumătate până la opt anișori, apropo și de suma fabuloasă pe care ne-o decontează. Nu este o comunicare bună cu anumiți medici, am întâmpinat și această problemă”, a mai spus Elena Panait. 

Când va fi rândul copilului meu?! Când vor ajunge banii și la copilul meu?!

„A fost o greșeală medicală, un simplu screening care nu a fost făcut. Eu pe cine întreb?! Cine îmi poate da acest răspuns? Că o viață copilul meu va avea de suferit. Că recuperarea lui este ratată? Pe cine aș putea să întreb?!”, este strigătul disperat al Elenei Panait.

Urmăriți conferința integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel