Să-ți faci copilul să doarmă toată noaptea e simplu: Iată câteva trucuri

Data publicării:
Fotografie de la William Fortunato/ Pexels
Fotografie de la William Fortunato/ Pexels

Învață câteva trucuri simple care te vor ajuta să-ți faci copilul să doarmă toată noaptea fără probleme.



A face copilul să doarmă toată noaptea este o provocare pentru mulți părinți, în special în primele săptămâni după naștere.

Este normal ca cel mic să se trezească de multe ori în cateva ore. De aceea este important să stabiliți din timp o rutină sănătoasă. Numai așa vei evita problemele pe termen lung.

În acest articol am dori să vă arătăm câteva trucuri sau strategii simple, dar eficiente, pentru a vă face bebelușul să doarmă noaptea și pentru a vă permite să vă recuperați puțin somnul și să vă relaxați.

Doar astfel tu și partenerul tău veți putea face față unei noi zile cu bateriile încărcate.

Cum să-ți faci copilul să doarmă toată noaptea?

1. Dă-i lapte înainte de a-l adormi

Înainte de a-l adormi, verificați dacă bebelușului îi este foame și oferiți-i lapte. Astfel vei ști cu siguranță că una din cauzele trezirilor sale în timpul nopții nu este atribuită nevoii de a mânca.

2. Asigurați-vă că se distrează înainte de culcare

Este absolut normal ca cei mici să nu vrea să meargă la culcare atunci când este timpul să se culce. Stabiliți o rutină distractivă, organizată, care să îi ajute să recunoască când este timpul să se culce.

Citește-le un basm, dedică-le câteva minute pentru a juca un ultim joc înainte de a merge la culcare și creează o tablă ilustrată cu diferitele activități de făcut înainte de culcare. Amintiți-vă că succesul stabilirii unui obicei depinde de consecvență.

 3. Culcă-l devreme

Poate te vei gândi că dacă-l culci devreme, se va trezi mai devreme a doua zi dimineață. Să știți, totuși, că nu este cazul. De fapt, toți nou-născuții, precum și copiii de până la 12 luni, se trezesc mai rar și dorm mai mult când se culcă în jurul orei 20.00.

Acesta este motivul pentru care stabilirea acestei rutine va ajuta să se asigure că aceștia au mai puține dificultăți în a se trezi atunci când încep să meargă la școală.

4. Amintiți-vă că fiecărei vârste îi corespund anumite caracteristici

Nou-născuții rămân de obicei trezi, liniștiți, pentru perioade de timp cuprinse între 20 și 30 de minute. Aproximativ 3-4 luni acest timp va crește la aproximativ o oră.

Cunoscând aceste informații, vei ști când este timpul să schimbi copilul și să-i dai lapte pentru ca acesta să tragă un pui de somn cât mai liniștit și de lungă durată.

5. Evită să-l suprastimulați

Pentru un nou-născut, care tocmai a venit pe lume, tot ceea ce îl înconjoară este nou, precum și o sursă de stimulare a simțurilor. Din acest motiv, atunci când vine momentul să dormi, trebuie să eviți să ai elemente în câmpul său vizual care îi distrag atenția.

6. Pune pături în jurul lui, astfel încât să poată dormi toată noaptea

Un alt truc pentru a-ți face copilul să doarmă noaptea este să-i aranjezi bine păturile și pernele în jurul lui. Nou-născuții au petrecut nouă luni într-un mediu înăbușit, confortabil și sigur, care i-a făcut să se simtă ca într-o îmbrățișare.

7. Ajută-i să se relaxeze înainte de culcare

La fel ca și adulții, copiii foarte mici au nevoie de o perioadă de tranziție între momentul în care sunt activi și când dorm. Când vă culcați copilul, opriți televizorul, reduceți volumul muzicii și tonul de apel al telefonului. De asemenea, asigurați-vă că camera are o lumină slabă și o temperatură potrivită.

Dacă vrei ca bebelușul tău să doarmă toată noaptea, tu și partenerul tău trebuie să fii destul de relaxați. Copiii simt tensiunea și acest lucru le face dificil să se odihnească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici





DC Media Group Audience
pixel