Secretul performanței: Copiii au 8 tipuri de inteligență, conform experțiilor de la Harvard. Știi să le antrenezi pe toate?

Data publicării:
Secretul performanței: Copiii au 8 tipuri de inteligență, conform experțiilor de la Harvard. Știi să le antrenezi pe toate? FOTO: Freepik @olegfedotov
Secretul performanței: Copiii au 8 tipuri de inteligență, conform experțiilor de la Harvard. Știi să le antrenezi pe toate? FOTO: Freepik @olegfedotov

Copiii pot face și spune lucruri cu adevărat uimitoare. Astăzi, nevoia de a aborda alte metode de educație, în care talentul firesc al copiilor să fie pe deplin dezvoltat, ne prezintă opțiuni.



Una dintre cele mai mari urări ale tuturor părinților este ca copiii lor să aibă o viață fericită și plină, să-și dezvolte la maximum toate abilitățile și să-și găsească devreme vocația. Aceste obiective pot fi atinse prin îmbunătățirea inteligenței copiilor. Să vedem împreună de ce inteligența copiilor este atât de surprinzătoare.

Tipuri de inteligență

Poate că nu știți, dar există opt tipuri de inteligență, conform teoriei inteligențelor multiple creată de psihologul american Howard Gardner ca contrapondere la paradigma unei singure inteligențe.

Una dintre ele este inteligența lingvistică, care se referă la capacitatea de comunicare orală și la alte moduri de comunicare precum scrisul, gesturile etc.

Există și inteligența logico-matematică, care este asociată cu capacitatea copiilor de a raționa logic și de a rezolva probleme matematice. Acestea sunt, probabil, cele mai cunoscute două tipuri de inteligență, dar există și altele.

Inteligențe diferite, toate surprinzătoare

Pe lângă inteligența menționată deja, există, de exemplu, inteligența muzicală, care este recunoscută în anumite zone ale creierului care îndeplinesc funcții legate de interpretarea și compoziția muzicii.

Există o inteligență numită inteligență corporală și kinezică, care este legată de capacitatea de a folosi instrumente, și există și cea intra-personală care ne autorizează să înțelegem și să ne controlăm propriul sine interior.

Un alt tip de inteligență este inteligența naturalistă, care include o serie de abilități mai intuitive. De exemplu, folosind inteligența corpului pentru a exprima sentimentele prin intermediul acestuia.

Aceasta, ca orice tip de inteligență, poate fi antrenată și perfecționată. Așa că imaginează-ți viața deplină pe care o poate avea copilul tău dacă își poate dezvolta toate talentele într-un mod pozitiv. Știți deja că are potențialul de a face acest lucru, tocmai pentru că inteligența copiilor este uimitoare.

2. Acesta să ... (portrait-autistic-kid-fantasy-world_76435100.jpg)

FOTO: Freepik

Psihologul american susține, de asemenea, că toate ființele umane au nevoie să dezvolte diverse tipuri de inteligență.

Acest principiu este în perfectă armonie cu definiția științifică a inteligenței, care definește această calitate ca fiind capacitatea de a rezolva probleme sau de a procesa gânduri semnificative.

Inteligența copiilor trebuie să se dezvolte în mod corect

De asemenea, Howard Gardner și colaboratorii săi de la prestigioasa Universitate Harvard avertizează că inteligența academică, adică cea demonstrată prin dobândirea de diplome și merite educaționale, nu este un factor decisiv în cunoașterea inteligenței unei persoane.

Această teorie a fost demonstrată pe scară largă de-a lungul timpului. Aceasta înseamnă că sistemul de învățământ pe care îl cunoaștem până acum trebuie să se schimbe și să se adapteze nevoilor copiilor de astăzi

Acești copii îi lasă pe adulți din ce în ce mai dezarmați tocmai pentru că au o inteligență surprinzătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Dezvoltare intelectuala





pixel