„Sforțare”, cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor ce au susținut simularea la BAC. „Căutările termenului au început înainte de ora începerii examenului”

Data publicării:
„Sforțare”, cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor ce au susținut simularea la BAC. „Căutările termenului au început înainte de ora începerii examenului” / FOTO: freepik.com @EyeEm
„Sforțare”, cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor ce au susținut simularea la BAC. „Căutările termenului au început înainte de ora începerii examenului” / FOTO: freepik.com @EyeEm

În acest an, simularea examenului de Bacalaureat a adus cu sine nu doar emoție și tensionare, ci și un cuvânt aparent enigmatic pentru mulți elevi: „sforțare”. Cu peste 14.000 de căutări pe Dexonline, acest cuvânt a stârnit curiozitatea și preocuparea elevilor deopotrivă.



Luni a debutat simularea Bacalaureatului cu proba la Limba și Literatura Română, iar căutările frenetice pe Google au indicat că „sforțare” a fost subiectul principal de interes pentru elevi.

Mai surprinzător de atât, căutările au fost înregistrate chiar și înainte de începerea examenului!

Potrivit dexonline.ro cuvântul sforțare este „acțiunea de a se sforța și rezultatul ei”. A sforța înseamnă „a face, a depune un efort fizic sau intelectual; a se opinti, a se sili, a se strădui”.

Citește și Simulare BAC 2024. Luni, proba de limba română. Calendarul complet

Căutările termenului „sforțare” au început imediat după miezul nopții, înainte de simulare

Căutările frenetice ale termenului „sforțare” au început să prindă avânt imediat după miezul nopții, cu câteva ore înainte de startul simulării de Bacalaureat. Fenomenul a fost atât de intens încât a depășit cu mult media zilnică a căutărilor din ultimele luni.

Între orele 9 și 11 dimineața, numărul căutărilor a atins cote impresionante, aproape 300 de interogări fiind înregistrate în acest interval de timp.

Ministerul Educației a transmis că rezultatele simulării vor fi publicate pe 15 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel