Stimulează inteligența bebelușului chiar din timpul sarcinii

Data publicării:
Fotografie de la Cottonbro Studio/Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/Pexels

Mai multe studii arată că există o legătură foarte strânsă între stimularea copilului nenăscut și dezvoltarea inteligenței acestuia odată născut.



Studiile au arătat că există o legătură foarte strânsă între stimularea copilului nenăscut, inteligența acestuia, creșterea abilităților sale motrice, limbajului și abilitățile sale sociale. Toate acestea sunt importante atunci când încercăm să stimulăm inteligența și talentele copilului chiar din timpul sarcinii.

Vă invităm să descoperiți cele mai recente descoperiri științifice în acest sens pentru a ști cum să promovați cel mai bine o dezvoltare mentală sănătoasă pentru copiii dumneavoastră.

Studii despre modul de stimulare a inteligenței copilului în timpul sarcinii

Unele dintre aceste studii sugerează ascultarea muzicii în timpul sarcinii. În zilele noastre este foarte frecventă imaginea unei gravide cu căști pe burtă și ideea este că există într-adevăr o legătură profundă între comunicarea cu copilul nenăscut și dezvoltarea lui ca nou-născut. Multe dintre aceste cercetări afirmă că lăsarea bebelușului să asculte muzică în timp ce este încă în uter îi crește abilitățile de învățare, în consecință inteligența sa se va dezvolta mai repede odată ce se va naște.

De asemenea, puteți obține aceleași efecte citindu-i copilul în timpul sarcinii. Odată ce urechile sale sunt formate, lectura poate încuraja dezvoltarea timpurie a limbajului. Acțiunile suplimentare menite să stimuleze inteligența copilului chiar înainte de a se naște includ predarea acestuia a vocabularului asociat acțiunii.

2. Fotografie... (pexels-lazaro-rodriguez-jr-6565036---copie_46871800.jpg)

Foto: Lazaro Rodriguez/ Pexels

Cu alte cuvinte, în timp ce desfășurați o acțiune, va trebui să pronunțați cuvântul tare și clar. Acest lucru va ajuta copilul nenăscut să asocieze cuvintele cu acțiunile și atunci când se va naște va putea învăța mai repede.

Stimularea simțurilor promovează inteligența

Stimularea prenatală este o tehnică care a devenit foarte populară. Nou-născutul este expus la o mare varietate de stimuli în timpul uterului și, pe măsură ce începe să-i recunoască, învață să reacționeze la fiecare. Această expunere frecventă este cea care activează sistemul nervos central și ajută la stimularea inteligenței bebelușului în timpul sarcinii.

Nou-născuții care au fost stimulați în timpul gestației au o dezvoltare motorie, vizuală, auditivă și de limbaj mai bună. Acești copii tind să manifeste o mai mare încredere în sine, sunt mai atenți și mai fericiți decât copiii care nu au primit aceeași stimulare.

S-a demonstrat că mulți bebeluși sunt capabili să recunoască vocile și muzica pe care le-au auzit când erau încă în pântece.

Dar mai mult, atunci când mama vrea să-l calmeze pe nou-născut, în general îl plasează cu capul pe partea stângă, unde el va putea să-i asculte bătăile inimii și să se relaxeze întrucât va recunoaște acest sunet și asta îi va permite să se calmeze. 

Care este cel mai bun moment în timpul sarcinii pentru a stimula copilul?

Ideal este să începi să stimulezi copilul nenăscut în jurul a trei luni de gestație. Deși auzul nu se dezvoltă până în luna a cincea, între timp poți folosi atingerea, lumina și vibrațiile, iar apoi să începi cu muzică și cânt la vârsta de cinci luni.

3. Fotografie... (pexels-cottonbro-studio-5853833_17607800.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

Starea mamei se reflectă în copilul nenăscut. O femeie care știe să se relaxeze va învăța copilul să facă acest lucru cu ușurință, iar reducerea stresului va promova dezvoltarea creierului copilului. Modul în care părinții interacționează cu bebelușul, încă în uter, poate avea efecte de durată pentru că acesta se va simți iubit și, prin urmare, în siguranță.

Cu toate acestea, este important ca această stimulare să fie introdusă într-un mod organizat astfel încât să-l ajute pe cel mic să o organizeze în creier.

În acest moment copilul este complet dependent de părinți pentru a da sens acestei stimulări; este deci esențial sa nu exagerăm, altfel l-am putea stresa și nu îi va fi posibil să asimileze toate informațiile primite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel