Tatăl „traumatizat” cere 1 miliard de dolari despăgubiri după ce a asistat la nașterea copilului său

Data publicării:
Tatăl „traumatizat” cere 1 miliard de dolari despăgubiri după ce a asistat la nașterea copilului său. FOTO: freepik.com @serhii_bobyk
Tatăl „traumatizat” cere 1 miliard de dolari despăgubiri după ce a asistat la nașterea copilului său. FOTO: freepik.com @serhii_bobyk

Un tată a intentat un proces împotriva Spitalului Regal de Femei din Melbourne, Australia, solicitând despăgubiri de un miliard de dolari australieni, invocând traumele pe care le-a suferit în timpul asistării la nașterea copilului său.



Anil Kopulla a susținut că personalul spitalului l-a încurajat să asiste la operația cezariană a soției sale în 2018 și că această experiență l-a afectat profund din punct de vedere psihologic.

Chiar dacă operația de cezariană a fost un succes și a dus la nașterea fericită a copilului lor, Kopulla a susținut că spitalul nu și-a îndeplinit responsabilitatea de a avea grijă și de el, lăsându-l să asiste la procedura medicală. Operația cezariană este o intervenție chirurgicală comună în care un chirurg realizează o incizie în abdomen pentru a extrage copilul în cazurile în care nașterea naturală prezintă riscuri pentru mamă sau copil. Cu toate acestea, pentru Kopulla, experiența a devenit una traumatizantă și a provocat o „boală psihotică” în urma confruntării cu imaginea sângelui și a organelor în timpul operației.

Citește și „Nu mai vrem la mami!” Doi frățiori au mâncat pământ pentru a-și potoli foamea: Drama lui Petru și Pavel, găsiți abandonați, în Italia / FOTO

„Boala psihotică” pe care a dezvoltat-o a avut un impact negativ asupra căsătoriei lor

Koppula a ales să intenteze procesul împotriva Spitalului Regal de Femei din Melbourne la câțiva ani după ce soția sa a născut printr-o operație cezariană. „Boala psihotică” pe care a dezvoltat-o a avut un impact negativ asupra căsătoriei lor, ducând la ruperea acesteia, susține bărbatul. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor sale de a-și susține cererea în instanță, judecătorul James Gorton a respins acțiunea, considerând-o un „abuz de proces”.

Procesul a inclus și o examinare medicală a lui Koppula, care a dus la concluzia că efectul psihologic pretins asupra bărbatului nu a fost suficient de bine susținut. Completul de judecată a ajuns la concluzia că nivelul de afectare psihiatrică reclamat în cerere nu a atins pragul necesar pentru a susține cauza sa.

Peste 32% dintre nașterile în Statele Unite ale Americii au fost realizate prin cezariană în 2021, conform datelor furnizate de Centers for Disease Control and Prevention.

Vezi și „Mama mea a leșinat!” Robert, de numai 5 ani, a sunat de două ori la salvare să cheme medicii, dar operatorii au crezut că face glume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel